Vatrogasna zajednica Ivanić-Grad proslavila 30. obljetnicu

TOMISLAV ABRAMOVIĆ, zapovjednik VZ Ivanić-Grad: Tradicija vatrogastva u našem kraju duboko je ukorijenjena

Uoči svečane sjednice kojom je proslavljena 30. obljetnica Vatrogasne zajednice, razgovarali smo sa zapovjednikom Tomislavom Abramovićem
ozetski_zoran_2B8A2193

Primopredaja četiri nova vozila bila je uvod u proslavu 30. obljetnice rada i djelovanja Vatrogasne zajednice Ivanić-Grad. Vatrogasna zajednica danas u svome sastavu ima 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu s gotovo 1000 vatrogasaca, čiji su operativci spremni odgovoriti na sve izazove koji se stave pred njih.

-Tradicija vatrogastva u našem kraju duboko je ukorijenjena jer imamo društva koja su starija i od 100 godina. To nije slučajno, ako se zna da je ovdje rođen otac hrvatskog vatrogastvo Gjuro Stjepan Deželić, čiji lik i djelo mi čuvamo i kroz vatrogasni memorijal koji nosi njegovo ime. Najstarija društva su DVD Posavski Bregi i DVD Ivanić-Grad- istaknuo je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ivanić-Grad Tomislav Abramović, kojeg raduje bogata tradicija vatrogastva koja se i dalje njeguje.

-Zajednica danas usmjerava taj rad uz potporu Grada koja je neizmjerna- naglasio je Abramović, kazavši kako je 2023. bila jako izazovna za vatrogastvo.

-Prije toga smo imali potrese, no vatrogasci su se uspješno nosili sa svim tim izazovima. Za to su vam potrebni ljudi, a oni se nalaze u DVD-ovim i našim selima- poručio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ivanić-Grad Tomislav Abramović, kojeg raduje i sve veći rad s mlađim naraštajima.

Događanja
Intervju
Ivanić-Grad