TOMAŠEVIĆ U POVODU EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI: Održiva mobilnost donosi pogodnosti za pojedinca i okoliš

Zagrebački gradonačelnik najavio je program Europskog tjedna mobilnosti koji se u Zagrebu održava od 16. do 22. rujna
tomislav tomašević Sanjin Strukić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je program Europskog tjedna mobilnosti, koji se u Zagrebu održava od 16. do 22. rujna.

Tom je prilikom, također potpisao Povelju Europskog tjedna mobilnosti kao znak pristupanja ovoj europskoj inicijativi, koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava, a građane da iskušaju druge načine prijevoza

– Izgradnja sustava intermodularnog, održivog i sigurnog gradskog prometa s mrežom magistralnih gradskih prometnica za bicikle važan je dio našeg programa i trudit ćemo se to realizirati u sljedeće četiri godine. Želimo omogućiti građanima da izaberu brz i učinkovit gradski prijevoz, bicikl ili pješačenje, poručio je Tomašević.

Europski tjedan mobilnosti u Zagrebu se obilježava 20. put, a sadrži više od stotinu aktivnosti koje će se do srijede, 22. rujna, kada se obilježava Europski dan bez automobila, održavati u gradu.

Neke od njih su dječja biciklijada u Kustošiji, tango na otvorenom u Parku pravednika među narodima, hodanje gradom u organizaciji udruge žena oboljelih i liječenih od raka “Nisi sama, hodaj s nama”, šetnja s djecom iz Centra za rehabilitaciju djece i mladeži Novi dom, nabrojao je Tomašević i pozvao građane da se priključe.

Detaljan program i informacije o manifestacije dostupne su na službenim stranicama Grada.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo