Tomašević pozvao građane na izbore i poručio: Vrijeme je za pravu promjenu

Vjeruje da će u nedjelju njihova koalicija pobijediti uzdignute glave i svakome moći pogledati u oči jer se u kampanji nisu koristili nikakvim prljavim trikovima
tomislav tomašević Josip Regović/PIXSELL

Kandidat zeleno-lijeve koalicije za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević na posljednjoj je konferenciji za medije prije izborne šutnje pozvao sve birače da u nedjelju izađu na povijesne izbore jer je potreban još mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice.

– U nedjelju su povijesni izbori jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo sve građane Zagreba da sudjeluju u toj povijesnoj promjeni, poručio je Tomašević ispred Gradske uprave, okružen kolegicama i kolegama zeleno-lijeve koalicije – Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Nove ljevice, Zelene alternative – ORaH i Za Grad! gdje su istaknuli veliki transparent na kojem je pisalo “Vrijeme je za pravu promjenu”.

Tomašević je poručio da u nedjelju treba glasno reći “ne” kampanji koju je vodio njegov protukandidat Miroslav Škoro, koju je ocijenio kampanjom “huškanja, mržnje, straha, dezinformiranja i u kojoj se demonizira političke suparnike”. Smatra da su svojom kampanjom pobudili optimizam i nadu u gradu te je najavio da će u tom smjeru ići i nakon izbora, kada, vjeruje, dođu na vlast.

– Mi se već 15 godina borimo za Zagreb u kojemu ne vlada interesna klika javni interes na korist svih građana ovoga grada. Borimo se za zeleniji, pravedniji, učinkovitiji i transparentniji Zagreb, istaknuo je Tomašević.

Vjeruje da će u nedjelju njihova koalicija pobijediti uzdignute glave i svakome moći pogledati u oči jer se u kampanji nisu koristili nikakvim prljavim trikovima. Najavio je i da će nakon drugoga kruga izbora početi razgovore sa strankama koje su od centra prema lijevo i koje su ušle u Gradsku skupštinu. Vjeruje da će uspješno konstituirati većinu, da će se po planu konstituirati Skupština te da će početi realizirati programe koje su obećali građanima.

Tomašević je poručio je da će biti otvoreni za suradnju sa svim političkim opcijama u Skupštini, posebice kada je riječ o strateškim projektima, pa će, s tim u vezi, podržati i sve što dođe od oporbe i neće tražiti “dlaku u jajetu”.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika