Tomašević organizirao prijem Diplomatskog zbora u RH

Diplomate je predvodio apostolski nuncij Giorgio Lingua
diplomatski zbor Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa suradnicima je u gradskoj palači Dverce upriličio tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, predvođene doajenom, apostolskim nuncijem Giorgiom Linguom.

Iskazujući zahvalnost na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji, gradonačelnik Tomašević je članove diplomatskog zbora upoznao s provedbom politika promjena za bolji Zagreb, a za koje su mu građani dali podršku i iskazali povjerenje na proteklim lokalnim izborima:

– Jedan od najvažnijih prioriteta je stabilizacija gradskih financija, a što smo novim proračunom za 2022. i pokazali. Smanjenje duga, povećanje likvidnosti i učinkovitosti Gradske uprave, pritom vodeći računa da socijalna prava, obrazovanje i zdravstvene usluge ostanu netaknute, bile su glavne smjernice u izradi proračuna, naglasio je gradonačelnik te istaknuo važnost zelene tranzicije kroz osnaživanje kapaciteta, odnosno usluga Zagrebačkog holdinga, posebice usluge zbrinjavanja otpada.

Gradonačelnik je također istaknuo važan iskorak aktualne gradske vlasti u znatnom povećanju broja prijava obnove zgrada javnog sektora za dodjelu sredstava Fonda solidarnosti te naglasio kako očekuje od Vlade Republike Hrvatske da učinkovitije prati napore Grada Zagreba u obnovi nakon potresa.

U ime Diplomatskog zbora te u ime konzularnih misija i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Zagrebu, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu gradonačelniku je zahvalio apostolski nuncij Giorgio Lingua.

Prijemu su, uz gradonačelnika, prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Mirjana Lichtner Kristić te ravnatelj Uprave za multilateralu i globalna pitanja i izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova Sebastian Rogač

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska