Tomašević opovrgnuo policijsku zaštitu: Nemam je niti sam je tražio

Dodao je da se osjeća sigurno i da ozbiljnijih prijetnji dosad nije imao, kao i da policija odlučuje o sigurnosnim rizicima vezano za njihova javna okupljanja
tomislav tomašević Luka Stanzl/PIXSELL

Kandidat zeleno-lijeve koalicije za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je da nema niti je tražio policijsku zaštitu, a ustvrdio je i da je kampanja bez presedana što se tiče huškanja, govora mržnje, ali i dezinformiranja na društvenim mrežama.

– Nemam policijsku zaštitu niti sam je tražio, ono što ste vidjeli je pojačana policijska aktivnost u sklopu redovnih aktivnosti na nekim od naših manjih okupljanja, rekao je Tomašević novinarima te dodao jda se osjeća sigurno i da ozbiljnijih prijetnji dosad nije imao, kao i da policija odlučuje o sigurnosnim rizicima vezano za njihova javna okupljanja.

Upozorio je kako su se mogle vidjeti informacije po kojima, kako je rekao, “direktno postoji veza između njegova protukandidata Miroslava Škore i financiranja lažnih oglasa punih dezinformacija koje se šire društvenim mrežama”. Poručio je kako ne bi volio da bilo tko od političkih aktera ima takvu kampanju protiv sebe na bilo kojim izborima, a pogotovo ne na lokalnim, na kojima bi se trebali baviti komunalnim temama.

– Doista mislim da bi takvoj kampanji trebalo reći ‘ne’ u nedjelju, bez obzira na to o kome se radi, lijevom, desnom ili kandidatu centra, zaključio je Tomašević.

Najavio je i da će o svim pravnim postupcima razgovarati nakon izbora jer se sada fokusiraju na drugi izborni krug, no ustvrdio je kako je činjenica da imaju jako veliki broj kleveta na račun njegove bliže i daljnje obitelji, kao i suradnika.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika