TOMAŠEVIĆ NAKON SASTANKA S PREMIJEROM: Očekujem novu eru suradnje između Grada Zagreba i države

Poručio je da će Grad Zagreb od sada biti maksimalno korektan partner da se stvari ubrzaju, posebice kod ispunjavanja zahtjeva za obnovu višestambenih zgrada

Marko Prpić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon prvog sastanka s premijerom Andrejem Plenković i ministrima ustvrdio je da nitko ne može biti zadovoljan dinamikom obnove u Zagrebu, ali da očekuje novu eru suradnje grada i države.

Tomašević i Plenković u Banskim dvorima razgovarali su o suradnji Vlade i Grada Zagreba na obnovi nakon potresa te financijskom stanju Grada. Na jednosatnom sastanku su uz njih bili potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te zamjenici gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Dominantna tema razgovora bila je postpotresna obnova u Zagrebu, na dan kada je srušena prva kuća sa crvenom naljepnicom.

– Zadovoljni smo što se konačno krenulo sa uklanjanjem objekata, danas se uklanjaju tri, to će više krenuti u sljedećim danima, kazao je Tomašević.

Priznavši da nitko ne može biti zadovoljan dinamikom obnove, poručio je da će Grad Zagreb od sada biti maksimalno korektan partner da se stvari ubrzaju, posebice kod ispunjavanja zahtjeva za obnovu višestambenih zgrada.

– Nitko ne može biti zadovoljan dinamikom, ali očekujem novu eru suradnje između Grada Zagreba i države. Mi ćemo biti pravi partner u tom smislu, poručio je.

Horvat i Tomašević najavili su da će se u utorak održati prvi radni sastanak Grada Zagreba i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, na kojem će se prvenstveno razgovarati o zbrinjavanju građevinskog otpada jer su privremena odlagališta puna, ali i drugim temama kako bi se ubrzala dinamika obnove.