Pileći složenac s povrćem Ostalo piletine od pečenja? U subotu ste cijelog piceka „skurili” u rerni s krumpirom i uz salatu bio je sjajan...
Gužvara je vrsta jela koja se priprema od vučenog tijesta ili dizanog tijesta s raznim nadjevima. Premda je asocijativno, uglavnom svrstavaju...
Halloumi ili haloumi je polutvrdi, nezreli sir napravljen od mješavine kozjeg i ovčjeg mlijeka, a ponekad i kravljeg mlijeka. Ima visoku to...
Riblji gulaš generički je naziv za varivo s bazom ili sastojcima hrane od ribe ili plodova mora. Nikako ga ne valja brkati s fi
Zagrebački sir pripada grupi svježih kravljih sireva koji imaju dugu tradiciju proizvodnje ne samo u Zagrebu, već svim hrvatskih kontinentalnim...
Zopf ili züpfe ili pak tresse na francuskom, odnosno treccia na talijanskom je vrsta švicarskog, austrijskog ili bavarskog kruha napravljenog...
Torta od naranče nije jaffa torta, premda je mnogi miješaju. Jaffa torta se pravi s Jaffa keksima, industrijskim kolačima koji su McVitie...
Pečenje pileta u isparavajućem dimu pivaposeban je događaj za svaki roštilj. To je recept bez kojeg ne možete biti roštilj majstor (ili...
Srdela se s razlogom smatra kraljicom riba, premda je imenuju i siromaškom bibom, barem je tako bilo u davna vremena. Ona je plava ribe
Bolonjez umak najčešća je varijanta pripreme tjestenine kod nas. Ako vam je pomalo dosadila, a ipak obožavate tu kombinaciju mesa, napravite...
Jeste li znali da je riječ “paprika” u mnogim jezicima svijeta, počevši od velikih kao ruski, njemački i francuski, pa do ...
Pokladnica ili krafna je slatki kolač od dizanog tijesta.Prži se u ulju s obje strane. Okruglog je oblika s ili bez udubljenja (rupe) u
Premda je meso prva asocijacija kad se spomene ragu, pa tako ga razlikujemo prema vrsti mesa kao dominantne sastavnice, pa poznajemo teleći...
Teletina pripada crvenom mesu, ali je najzdravija. Narodna tradicija tvrdi kako se davala bolesnicima kako bi ih izlječili. Ima svijetlo ru...
Jon šnite su klasičan desert u kojemu će gotovi proizvodi poput pudinga ili pak petit keksa, umjesto omraženih gotovih namirnica industrijske...
Oduvijek je vrijedilo pravilo da se iz kuhinje ništa ne baca, osobito kruh. No, odrediti količinu kruha koju će kućanstvo konzumirati, osobito...
Po definiciji iz Hrvatske enciklopedije muzgavac ili mrkač (Eledone moschata), osmokraki je glavonožac (Octopoda), okrugla tijela s 8 krakova...
Karfiol ili cvjetača, daleki rođak kupusa, jedna je od omiljenih namirnica nutricionista. Zanimljivo, cvjetača je pouzdan dobar izvor vitamina...
Quiche je jelo koje spravljamo u pećnici, a karakterizira ga kora od tijesta i nadjev od jaja, mlijeka ili/i vrhnja. Može se napraviti s
Slavonski čobanac, nikako čorbanac, blizak je rođak mađarskom gulašu, ali je ipak autohtono hrvatsko jelo. S mađarskim korijenima vež...
Teletina je crveno meso. Ima svijetlo ružičastu ili ružičastu, sjajnu boju i prepoznatljiv, blago kiselkast miris. Najbolji komadi mesa...