Gastro

blueberry-2350367_1280
Smoothie

Moćni napitak koji čisti organizam. Ovo morate probati

Okus i blagotvornost ovog smoothija obogaćuje šaka borovnica, par žlica nektara agave koji daje slatkoću te prstohvat ružmarina i svjež...

fig-tree-4432033_1920
NEVJEROJATNO

Jeste li već probali sirup od smokvinog lista? Evo kako ga napraviti kod kuće

Smokvin je list inače poznat kao riznica zdravlja – pomaže kod prevencije dijabetesa, smanjuje razinu triglicerida u krvi, pomaže kod...

cake-5804144_1920
ZA PRSTE POLIZATI

Recept za tortu od čokolade i kikiriki-maslaca

Ova će torta savršeno pasati u svim prigodama, a ako ste dovoljno hrabri, ukrasite je slanim kikirikijem koji će još bolje naglasiti okus...

scone-3871598_1280
BRZO I FINO

Recept za pogačice s jogurtom: Gotove su za čas i sjajan su izbor za doručak

Možete ih puniti bilo čime, a idu u pećnicu odmah čim se naprave. Nema čekanja, nema jaja, nema kvasca, a mjerica vam je čaša

coffee-3911718_1920
OPREZ

Ako imate više od 50 godina, u kavu biste uvijek trebali dodati ovaj sastojak

U konzumiranju svih vrsta namirnica pa tako i kave treba imati mjeru kako se ne bi pojavili potencijalni štetni učinci. Dr. Pamela Peeke nagla...

barbecue-820010_1280
MALI SAVJETI

Evo kako napraviti savršen roštilj

Kako je pripremiti i rezati meso? Komadi mesa za roštilj ne smiju biti pretanki kako se ne bi presušili, ali ni predebeli kako uz

grilling-2415223_1920
ZA PRSTE POLIZATI

Ideje za roštilj koje ćete vam se sigurno svidjeti

Uz savjete koje je objavio portal Ordinacija.hr možete biti sigurni da ćete slijediti principe pravilne prehrane čak i dok jedete meso s...

bulgur-2519399_1920
BRZO I FINO

Starinsko jelo po receptu naših baka

Bulgur je zdravo jelo, a brzo se i jednostavno priprema te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cijela obitelj. Sastojci...

minced-meat-1747909_1920
DOMAĆE JE NAJBOLJE

U mljeveno meso uvijek dodajte jedan sastojak: Napravit ćete čudo

Svinjska mast poboljšava kvalitetu mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim time i jela od mljevenog mesa će biti mnogo bolja. Najbolje je

polenta-5723931_1280
BRZO I DOMEĆE

Ovo je najzdraviji doručak: Idealan za mršavljenje, a gotov za samo pet minuta

Palenta je savršen obrok za doručak jer je lagana, daje vam snagu i osjećaj sitosti za ostatak napornog dana. Iako je nekada često bila

potato-soup-2152254_1920
Doznajemo!

Znate li što unosite u organizam kada jedete juhu iz vrećice?

Život nikada nije bio brži nego danas. Previše obaveza, a malo vremena utječe na živote svih ljudi. Zbog toga ponekad nemamo vremena za...

potato-669169_1920
TOPE SE U USTIMA

Trik za pečene krumpire s okusom piletine

Krumpiri se peku u pilećem temeljcu što im daje dodatnu dozu slasti, ali i okus po piletini. Najbolje rezultate dobit ćete ako napraviti...

food-5883821_1920
HRSKAVO

Zaboravite na brašno, evo što kuhari koriste za pohanje ribe

Kuhari sve češće koriste gustin umjesto brašna za pohanje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprje...

beef-fillet-2654315_1920
SOČNO I UKUSNO

Trik od samo nekoliko centi za omekšavanje tvrdog komada mesa

Poslužite se malim trikom kuhara – u marinadu stavite sodu bikarbonu. Soda bikarbona je iznimno koristan sastojak svakog domaćinstva, a...

Šibenik: Počela prodaja bakalara
U blagdanske dane raste potrošnja ribe

Iako je bakalar odavno stigao na kontinent, u Slavoniji i dalje caruju šarani

Bakalar je odavno stigao i na kontinent, ali u Slavoniji i dalje caruju šarani, piše Večernji list, navodeći da u blagdanske dane raste...

Taverna_1
Veliko priznanje za rad i trud restoranu

FOTO: Taverna 1860 iz Sv. Ivana Zeline među najboljih 100 restorana Hrvatske

Ove godine glasalo se za više od 2.400 restorana, a glasalo je više od 20.000 gostiju. Osim samih gostiju, i sami ugostitelji su kroz

DSC_8899
Izbor je zaista širok

FOTO: Bogata gastro ponuda na Ribarsko-lađarskoj večeri

Ribarsko-lađarska večer najveća je fešta u Općini Rugvica. No, osim dobre zabave ova manifestacija poznata je i po dobroj gastronomskoj...

GASTRO: 6 savjeta za pripremu savršenog roštilja kod kuće

Roštiljanje je mnogo više od samog kuhanja. To je prilika za okupljanje s prijateljima i obitelji, druženje i uživanje u hrani na otvorenom...

2021-10-18-gastro-KALORIJE-kajzerica

NUTRICIONIZAM: Kajzerica definitivno ne potječe iz prisavskog zagrebačkog kvarta, ali je možda kraljevskog podrijetla!

Kajzerica je okruglo pecivo od bijeloga brašna s četverokrakim zarezanim ukrasom. Nije do kraja istraženo potječe li ona iz istoimenog zagreba...

2021-11-02-gastro-W-grčka-piletina-limun

GASTRO GLOBUS: Grčka piletina s limunom, origanom i češnjakom – mediteranski ugođaj kasne jeseni!

Kasna jesen ima svojih gastronomskih izazova – od kestenja, preko kiselog kupusa, pa do svih delicija koje vežemo uz barbarske običaje...

2021-10-15-gastro-RIBA-riblja-juha

HRVATSKA KUHINJA: Petkom posno – riblja juha, od svega po malo – najbolja formula!

Riblja juha je jelo spravljeno kombiniranjem ribe ili plodova mora s povrćem i temeljcem, sokom, vodom ili drugom tekućinom. Tradicionalno...