Sveučilište u Zagrebu dobitnik dva prestižna sportska priznanja

To su priznanja za najbolje sportsko sveučilište u Europi te za najaktivnije europsko sportsko sveučilište, koje mu je dodijelila Europska sveučilišna sportska asocijacija
sveučilišno prvenstvo Filip Kos/PIXSELL

Europska sveučilišna sportska asocijacija dodijelila je Sveučilištu u Zagrebu dva priznanja za ostvarena postignuća u europskom sveučilišnom sportu, odnosno oba priznanja koja ove godine dodjeljuje EUSA sveučilištima. To su priznanja za najbolje sportsko sveučilište u Europi i priznanje za najaktivnije europsko sportsko sveučilište.

Sveučilište u Zagrebu na europskim sveučilišnim prvenstvima održanima u 2019. godini ostvarilo je 19 odličja u 12 sportova, čime je pozicioniralo kao institucija s najviše osvojenih medalja u konkurenciji više od 550 europskih sveučilišta.

Na svečanosti dodjele, održanoj online, priznanja je primio rektor Damir Boras, a voditelj Ureda za sport Sveučilišta u Zagrebu Davor Pavlović čestitao je studenticama i studentima sportašima, koji su drugi put nakon 2016. proglašeni najboljima u Europi.

– Iza svake medalje stoji puno odricanja, truda i muke, posebice s obzirom na činjenicu da naši sportaši paralelno grade sportsku karijeru i uspješno studiraju na Sveučilištu u Zagrebu te su svi redom uzorni i aktivni članovi akademske zajednice, istaknuo je Pavlović.

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom poremećen je i promijenjen plan priprema reprezentacija za nastup na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama u Beogradu. Planirano je da se igre održe u srpnju, a ako to dopusti epidemiološka situacija, očekuje se sudjelovanje oko 8000 studenata sportaša, priopćeno je.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo