Sveta Nedjelja stipendira 55 učenika i studenata

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec potpisao je nove ugovore za tekuću za školsku i akademsku godinu. Sveukupno Grad Sveta Nedjelja dodijelio je 55 stipendija u sedam kategorija.

Gradonačelnik Zurovec čestitao je svim stipendistima istaknuvši kako se trud i zalaganje u području obrazovanja uvijek isplate. 

-Bitno je težiti dobrome i činiti dobro, kako u obrazovanju tako i u svim drugim sferama. Trud, zalaganje i dobrota u sveopćem smislu te riječi uvijek se isplate i to je ono što nas čini čovjekom- istaknuo je Zurovec.

Dodijeljeno je 10 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 5 stipendija učenicima srednjih škola na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, te 5 stipendija učenicima na osnovu kriterija izvrsnosti. Učeničke stipendije iznose 600 kuna mjesečno.

Studentima je dodijeljeno 5 stipendija u obrazovnim programima prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a, 20 stipendija preddiplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, 5 stipendija diplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, te 5 stipendija studentima na osnovu kriterija izvrsnosti. Mjesečni iznos studentske stipendije iznosi 900 kuna.