Vikend u slavljeničkom ozračju

Sveta Nedelja slavi Dan Grada. U petak uživajte na koncertu Miroslava Škore, a u subotu uz “Rio na Kipišću”

Iako najmlađi, Sveta Nedelja jedan je od najuspješnijih gradova poglavito po pitanju poduzetništva i kvalitete života
Na ulazu u Svetu Nedelju postavljena tabla u čast Jošku Gvardiolu Marko Prpic/PIXSELL

Proslava Dana Grada Svete Nedelje veže se uz blagdan Presvetog Trojstva kada se održavaju brojna događanja. Grad Sveta Nedelja dobio je status grada 2006. godine, te je tako danas najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji. Iako najmlađi, jedan je od najuspješnijih gradova poglavito po pitanju poduzetništva i kvalitete života, a potvrda tome je i stalni rast broja stanovnika i broja tvrtki koje za svoje poslovanje zbog brojnih pogodnosti odabiru baš Svetu Nedelju.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održat će se u petak 24. svibnja na kojoj će uz gradonačelnika Daria Zurovca, predsjednika Gradskog vijeća Mateja Vrdoljaka prisustvovati Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i drugi uvaženi gosti i visoki uzvanici. Tom će se prigodom osvrnuti na rad i projekte koji su se i koji se provode u posljednjih godinu dana, te će se najaviti budući, dodijelit će se zahvalnice, nagrade i priznanja, te će se održati prigodni kulturno-umjetnički program.

U sklopu proslave Dana Grada istoga dana u 20,30 sati na jezeru Kipišće održat će se i veliki glazbeni koncert Miroslava Škore.

-Što drugo reći nego – tamburaši, za moj stol, ‘ajd sad onu meni najdražu!- poručuju iz Svete Nedelje.

Uoči koncerta održat će se i Smotra povijesnih postrojbi hrvatske vojske, dok je za subotu na jezeru najavljena manifestacija “Rio na Kipišću”.

Događanja
Sveta Nedelja