Sve je spremno za Europsko vaterpolo prvenstvo u Hrvatskoj

Od 27. kolovoza do 10. rujna najbolji europski vaterpolo u Spaladium Areni

Miroslav Lelas/PIXSELL

U vaterpolskom ambijentu splitske Spaladium Arene, održana je najavna konferencija za medije povodom nadolazećeg Europskog prvenstva koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna. Dan uoči početka 35. Europskog prvenstva u vaterpolu, konferenciji su nazočili izbornici muške i ženske reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak i Aljoša Kunac.

Tuckove izabranike u ponedjeljak očekuje uvodni dvoboj s Maltom, a potom slijede susreti s Francuskom i Grčkom.

-Siguran sam da ćemo imati fantastično prvenstvo ovdje u Splitu. Imamo ambicije, ali imamo potpuno novu momčad u odnosu na Tokio. Cilj nam je isti kao i uvijek – stići u polufinale i igranje u krugu za medalje- kazao je Tucak, dok je Kunac istakao probleme u ženskoj ekipi uoči dvoboja prvog kola s Njemačkom.

-Nažalost, koronavirus je pokucao na vrata i morali smo poslati kući dvije djevojke. Pripreme nisu bile lake jer naša je reprezentacija mlada, a mnoge igračice su bile u Beogradu na U18 Svjetskom prvenstvu, ali sada imamo punu postavu pa konačno možemo zajedno vježbati. Očekujemo dobre rezultate na domaćem terenu- kazao je Kunac.

Organizacijski je prvenstvo u Splitu veliki izazov.

-Prije četiri godine kad smo dobili organizaciju prvenstva, a poznavajući snagu Upravnog odbora HVS-a, bio sam uvjeren da ćemo ga organizirati na visokoj razini. Onda se dogodio cijeli niz događaja koji su nam otežali posao. Usprkos svemu, bili smo mirni, rješavali smo probleme da bi zadnjih šest mjeseci intenzivno radili na samoj organizaciji. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja s 28 zemalja i 92 utakmice. Nadam se da ćemo svi uživati u vrhunskom vaterpolu, i u popratnim događanjima- zaključio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Europskog prvenstva.

Operativni direktor LEN-a Marco Birri istaknuo je da će 34 emitera imati prijenos uživo s prvenstva, a LEN također nudi besplatan live stream svake utakmice s komentarima na licu mjesta.