Sve je spremno za 40. izdanje Kocke

U 8 kategorija, koje će se ove godine održati, prijavilo se ukupno 93 ekipe iz Zagreba i nešto bliže i dalje okolice
PXL_031013_6739239 Igor Kralj/PIXSELL

Danas počinje 40. izdanje tradicionalnog humanitarnog malonogometnog turnira “Kocka Ožujsko“ u Prečkom. Isto tako, u završnoj fazi je izdavanje športskog almanaha “40 godina Kocke“, koji će obuhvatiti presjek zadnjih 10 godina turnira, jer je povodom 30. obljetnice već izdana prigodna monografija.

Povodom jubileja organizatori se se vratili u davnu 1979. godinu, kada se prvi turnir odigravao na male golove, a sudjelovalo je 8 ekipa. Tako će se i ove godine cijeli turnir odigravati na pola igrališta (27m x 18m), golovi su veličine 170cm x 100cm, a broj igrača u polju 4 (max. sa zamjenama 6).

U 8 kategorija, koje će se ove godine održati, prijavilo se ukupno 93 ekipe iz Zagreba i nešto bliže i dalje okolice (Karlovac, Varaždin, Velika Gorica, Kumrovec, Jastrebarsko, Poljana Lekenik, Samobor ). Osim tradicionalnih, glavnog seniorskog (16 ekipa), veteranskog (19), ženskog (7) i turnira sponzora i medijskih pokrovitelja (16), ove godine su uvedena i četiri noviteta; rekreativni seniorski turnir (17; ekipe kojima je konkurencija u gl. turniru prejaka), turnir 8 kafića Prečkog, turnir U-10 (4), te novo-staro natjecanje, 13. susret Osnovnih škola Prečkog .

Legende Kocke su Prečkanci koji su u prošlosti osvajali turnir, a svaki će nastupati za školu koju je pohađao. Tako ćemo moći vidjeti poznata veliko i malonogometna imena poput braće Zdravka i Marinka Mavrovića, Domagoja Purgara, Deana Adamića, Nenada Bičaka, Ivana Hrovata, Željka Kučka, Darka Vučića i dr. (Prečko), te Donalda Suvajca, Ivicu Nedelića, Damira Novosela, Ivicu Žanića, Sinišu Orlića, Branka Strupara i dr. (Nikola Tesla).
Prvi nositelj glavnog turnira je gorička ekipa Gorenc transporti, veterane predvodi CB Brooklyn iz Prečkog, djevojke Stomatološki centar Flegar, a sponzore i pokrovitelje Auto škola Klindić ZNS suci.

Od 2008. godine, Kocka ima i humanitarni karakter, kojom prilikom svake godine raznim ustanovama s područja naselja pomažemo u njihovom radu. Ove godine, uz pomoć Branka Strupara (OŠ Nikole Tesle) i Borne Sose (OŠ Prečko; FC Stuttgart) donirat ćemo školama po dvije garniture dresova za djevojčice i dječake, a za potrebe školskih športskih natjecanja. Kako veteranski turnir od 2018. godine nosi sufiks “U sjećanje na Matu Čuljka“ (organizator turnira od 2006. – 2008. godine), sav prihod ostvaren prigodnom prodajom Monografije/almanaha turnira donirat će se djeci našeg Mate, Emi i Antoniju.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport