STOŽER PRELOMIO: Nova mjera mnogima će pokvariti planove

Ponukan aktualnom epidemiološkom situacijom, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je novu odluku koja vrijedi od ponoći

Ponukan aktualnom epidemiološkom situacijom, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Naime, organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Izuzetak su oni organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju te nisu dužni dostaviti spomenutu obavijest.

Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS–CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.