Stolnoteniska igra u Velikoj Gorici njeguje se punih šezdeset godina

Na inicijativu Svete Tepšića te nekolicine entuzijasta krajem 1958. godine u Velikoj Gorici osnovan je Stolnoteniski klub Radnik, koji je s vremenom promijenio ime te postao Stolnoteniski klub Velika Gorica Stanfar. U proteklih šezdeset godina brojni uspjesi obilježili su povijest kluba, koji je danas stabilan prvoligaš u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najponosniji su na činjenicu kako seniorske ekipe čine igrači i igračice ponikli u klubu. Zasluge za to idu prvenstveno braći Radočaj, Ivi i Miljenku koji su odgojili brojne generacije igrača, a danas njihovim stopama ide Marko Habijanec.

-Najveća želja nam je dvorana, to nas najviše koči u daljnjem razvoju. Ide se prema tome da dobijemo svoj prostor, pogotovo jer nama ne trebaju dvorane velikih gabarita. Idealna bi bila ona u Srednjoškolskom centru Velika Gorica, koja bi bila pretežito namijenjena za stolni tenis. Što se tiče natjecanja uvijek smo blizu ulaska u HEP Superligu, ali za taj iskorak nedostaje nam nešto financijskih sredstava i bolji uvjeti rada. No, nije nam to prioritet, već rad s mlađim kategorijama s kojima održavamo sadašnji status – istaknuo je predsjednik kluba Davor Belužić.

Godišnjicu klubu čestitao je i zamjenik goričkog gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je u svom govoru podsjetio na bogatu povijest kluba čiji su igrači ostavili veliki pečat u gradu, županiji, ali i Hrvatskoj.

-Sretan sam i ponosan što sedamdesetak mladih sportašica i sportaša trenira u ovom klubu, koji zajedno sa seniorima ostvaruju zapažene rezultate. Želim vam i dalje puno dobrih rezultata, a vjerujem da će te imati uspjeha kao i u ovih 60 godina – kazao je dogradonačelnik Kolarec, dok je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš dodao:

-Velika Gorica je sredina koja drži stolni tenis na visokom nivou, a na nama je da i dalje podržavamo ovaj klub. Očekujem da će Habijanec i dalje upregnuti sve svoje moći u radu s mladim igračima – zaključio je Pospiš te pritom predsjedniku kluba Davoru Belužiću uručio priznanje za dosadašnji rad u ime HSTS-a. 

Priznanja i zahvalnice sponzorima i pojedincima koji su potpomagali klub kroz prethodno razdoblje.