Stočarima za ublažavanje posljedica covida isplaćeno gotovo 100 milijuna kuna

Isplaćene su potpore proizvođačima tovnih svinja, uzgajivačima tovne junadi i primarnim proizvođačima mlijeka
krava

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom covid-19.

Isplaćene su potpore proizvođačima tovnih svinja, uzgajivačima tovne junadi i primarnim proizvođačima mlijeka u vrijednosti od 100 milijuna kuna, a potporom se nastoje sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave covid-19, čime će se posljedično zadržati postojeća razina zaposlenosti, kao i proizvodnja sirovine za prehrambenu i prerađivačku industriju i spriječiti poremećaj u lancu opskrbe hranom.

Za primarne proizvođače mlijeka odobrena je potpora vrijedna 37 milijuna kuna za 2.720 korisnika odnosno 750 kuna po svakom grlu koje zadovoljava uvjete za potporu. Uzgajivačima tovne junadi odobreno je 40 milijuna kuna za 2.401 korisnika odnosno 597,87 kuna po svakom grlu koje zadovoljava uvjete za potporu, dok je proizvođačima tovnih svinja odobrena potpora vrijedna 22,5 milijuna kuna za ukupno 242 korisnika odnosno 300 kuna po svakom grlu koje zadovoljava uvjete za potporu.

Agro
Hrvatska