Stigla je prva velika nadogradnja za Windows 11

Kompanija je također redizajnirala Media Player i Notepad
Screenshot (12) Pixabay

Microsoft je 16. veljače izbacio prvu veliku nadogradnju za Windows 11. Najnoviji Microsoftov operativni sustav tako dobiva podršku za Android aplikacije, redizajnirani Notepad, Media Player i poboljšanu radnu traku.

Prvi val Android aplikacija za Windows 11 omogućit će instalaciju putem Amazonovog dućana aplikacijama, što je prilično malo u usporedbi sa Google Play Storeom, no na sreću nestrpljivih – postoji zaobilazni put.

Najveće promjene u Windowsima 11 vezane su uz radnu traku, počevši sa dostupnošću vremena i datuma na konfiguracijama s više monitora. Widget za vremensku prognozu također će se vratiti na radnu traku, a tu je i nova opcija za utišavanje zvuka, kao i mogunost brzog dijeljenja bilo kojeg prozora u Microsoft Teamsima, piše Verge.

Kompanija je također redizajnirala Media Player i Notepad. Notepad omogućava poništavanje više izvršenih komandi, izgleda modernije te podržava tamni način rada. Novi Media Player dizajniran je kako bi zamijenio Groove Music i Windows Media Player te podržava reprodukciju videa i zvuka.

Premda se Microsoft ‘prebacio’ na nadogradnje za Windows 10 i Windows 11 u jednogodišnjim intervalima, prva velika nadogradnja za Windows 11 – ona koju upravo dobivamo neće biti jedina.

Hrvatska
Tehnologija