Stenjevec ostaje bez parka za pse. HSLS poručuje: Zagrebačka vlast ignorira peticiju od 1200 potpisa

Tvrde da se gradska vlast oglušuje na zahtjeve građana
pas

Više od tisuću stanovnika gradske četvrti Stenjevec potpisalo je peticiju protiv uklanjanja parka za pse, međutim gradska se vlast oglušuje na njihove zahtjeve, poručili su iz zagrebačkog HSLS-a.

– Koalicija platforme Možemo i SDP-a šalje zabrinjavajuće poruke i provode suprotne politike od onih koje javno zastupaju, a neprihvaćanjem peticije građana odluka Gradske skupštine o podnošenju prijedloga i peticija postaje mrtvo slovo na papiru, tvrde u zagrebačkom HSLS-u napominjući kako su korisnici parka prikupili 1200 potpisa u tjedan dana.

Vijeće Gradske četvrti Stenjevec smatra da park za pse nije ni trebalo graditi na lokaciji na kojoj se nalazi, u Ulici Vida Došena, jer je smješten preblizu stambenim zgradama. Stanari okolnih zgrada često se žale zbog smrada i buke.

Gradski ogranak HSLS-a predlaže da se prije zatvaranja parka pronađe zamjenska lokacija za park negdje u blizini. Platformu Možemo podsjećaju da zatvaranje parkova nije dio zelenih politika koje su proklamirali.

– Riječ je očigledno o osobnim taštinama pojedinaca iz redova vladajuće koalicije u gradu i gradskoj četvrti jer ideja o zatvaranju parka potječe od vijećnica platforme Možemo te je jednoglasno izglasana u financijskom planu gradske četvrti, navodi HSLS.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika