Štefanje na Kutiji šibica se ne propušta

Već tradicionalno najzanimljiviji i najposjećeniji dan na Kutiji šibica je Štefanje kada su na rasporedu četvrtfinalni susreti. Bilo je tako i ovoga puta, jer na zagrebačkom Boxing Dayu tražila se karta više. Već oko 17 sati dvorana je bila dupkom puna. Natiskalo se unutra više od 3500 gledatelja, od kojih su neki kako bi mogli uživati u kvalitetnom haklu sjedili čak i po stepenicama.

Štefanje na Kutiji donijelo je osam susreta, četvrtfinala u seniorskoj, te polufinala u konkurenciji veterana i žena. Za poslasticu večeri glasio je susret između CB Dobermann i splitskog sastava Biberon Amerene. Slavili su Splićani zahvaljujući dvostrukom strijelcu Nikoli Paviću koji je poništi Slobodana Rajčevića koji je doveo Dobermann u vodstvo. Uz Pavića jedan od najzaslužnijih za prolazak Biberon Amarene bio je i vratar Franko Bilić, ali i Tihomir Novak koji je svojim potezima dizao mnogobrojnu publiku na noge.

Susret o kojem su svi najviše pričali bio je onaj između Big Bang Teama i ASO Ponosa Krapina koji je donio čak šest pogodaka. Vodili su Zagorci u tri navrata, da bi se sastav iz Dubrave nošen mnoštvom navijača svaki puta vratio odvevši utakmicu na sedmerce gdje su se na kraju radovali igrači Big Bang Teama.

Najmanje neizvjesnosti bilo je u susretima između branitelja naslova Pizzerije Stari Zagreb Borongaj Lugovi Fimato Sport koja je na krilima dvostrukog strijelca Marija Raca s 3:1 svladala IQ Bar, a istim je rezultatom lanjski finalist MNK Cvjetno Poliklinika Milivojević svladala Podstranu.

Finale u veteranskoj konkurenciji izborili su Matan nekretnine Senjak i Sofra, dok će u ženskom finalu igrati MNK Alumnus SC Flegar i ŽMNK MC Plus CC Grzela Fotex Sveta Nedelja. (FOTO: Vedran Tolić/ Facebook Kutija šibica)

REZULTATI
ČETVRTFINALA SENIORA
ASO Ponos Krapina – Big Bang Team 5:6 (3:3) (Vincelj, Gamilec, Majcenić/ Karamatić, Mikulić, Leko), MNK Cvjetno Poliklinika Milojević – Podstrana 3:1 (Prgomet, Penava, Ziberi/ Šarić), Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi Fimato Sport – IQ Bar & Kerschoffset 3:1 (Rac 2, Mesec/ Mihaljević), CB Dobermann – Biberon Amarena 1:2 (Rajčević/ Pavić 2)

POLUFINALE VETERANI
Matan nekretnine Senjak – SC Flegar 4:1 (Jukan 2, Garba, Šajfar/ Žunac), Sofra – IPA Zagreb 2:1(Labak, Kraljević AG/ Vincelj)

POLUFINALE ŽENE
SUPER STARS – MNK ALUMNUS SC FLEGAR 0:10 (Krog 3, Zver 2,Matijević, Žagar, Rogar, Bračević, Hubak), ŽNK Agram – ŽMNK MC Plus DC Grzela Fotex Sveta Nedelja 1:5 (Pavić/ Javorić 2, Pezelj, Pejić, Mihić)

Hrvatska
Sport