Stanovnici Gajnica na korak bliže do obećanog podvožnjaka, traže se projektanti

Nova Ulica Medpotoki imat će dva kolnika, nogostupe i biciklističku stazu sa svake strane, a projekt obuhvaća i gradnju spojne ceste koja će također biti “opremljena” pješačkom stazom i biciklističkim trakom
Zagreb: Zatvoren prometni trak na Aleji Bologne zbog radova na pothodniku Goran Stanzl/PIXSELL

Već desetljećima stanovnici Gajnica i Stenjevca slušaju obećanja o podvožnjaku ispod Aleje Bologne kod Ulice Medpotoki. Projekt je to koji bi rasteretio najprometniju cestu u zapadnom dijelu Zagreba pa bi se zahvatom smanjile i gužve koje paraliziraju taj dio metropole.

A izgleda da je cijela priča još jedan korak bliže realizaciji. Nakon što je 2019. godine stigla lokacijska dozvola, sad je raspisan i tri milijuna kuna vrijedan natječaj za tvrtku koja će izraditi glavni i izvedbeni projekt gradnje produžene Ulice Medpotoki u Gajnicama, na temelju kojeg će se ishoditi i građevinska dozvola- piše Večernji list.

Dio zahvata odnosi se upravo na gradnju podvožnjaka ispod željezničke pruge, čime bi taj dio grada dobio nesmetani prolaz prema Samoborskoj cesti, a odatle prema Jankomiru i Vrapču.”U postojećem stanju zona obuhvata presijeca potok Medpotoki te je njegovo izmještanje osnovni preduvjet za izvođenje predmetne denivelacije”, stoji u natječajnoj dokumentaciji.

Nova Ulica Medpotoki imat će dva kolnika, nogostupe i biciklističku stazu sa svake strane, a projekt obuhvaća i gradnju spojne ceste koja će također biti “opremljena” pješačkom stazom i biciklističkim trakom. Potrebno je rekonstruirati i obližnju Ulicu Mahatme Gandhija, kao i Ulicu Sigetje.”Rekonstrukcijom se dio Ulice Sigetje proširuje formiranjem dodatnog traka u zoni raskrižja sa Spojnom cestom”, piše u dokumentaciji.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo