Srednja škola Ivan Švear obilježila Dan Europe i Europsku godinu mladih uz Erasmus+ projekt “PRAKSA bez granica”

Cijeli tjedan Srednja škola Ivan Švear živjela je Europu
280238482_483477326890025_1244464749531550275_n

Projekt “PRAKSA bez granica” prvi je Erasmus+ projekt Srednje škole Ivan Švear. 32 učenika boravila su kroz projekt 16 dana u Pescari u kojoj su pohađali edukacije iz područja zavarivanja, robotike-arduina, CNC programiranja i ekonomije gdje su kroz neformalno i informalno učenje stekli nova znanja i vještine struke.

Upoznali su rad tvrtki TMC koja proizvodi dijelove za BMW i Hondu i Confcommercio, a u sklopu kulturoloških aktivnosti posjetili su Rim, Vatikan i Veneciju.

-Osim što su bili suočeni uočavanju sličnosti i razlika među kulturama, okruženje ih je poticalo na razvoj pozitivnih stavova prema različitim kulturama, na vještinu kulturološki primjerenoga komuniciranja te na svijest o sebi i drugima. Učenici su boravili u trojezičnom okruženju (talijanski, engleski i hrvatski jezik) čime su podigli svoju razinu jezičnih kompetencija. Naravno, zabave, druženja, prijateljstva i ljubavi nije nedostajalo- ističe voditeljica projekta Lidija Samac.

Danom Europe koji se održava 9. svibnja svake godine slave se mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije” i smatra se začetkom današnje Europske unije. U 2022. obilježavamo i Europsku godinu mladih – Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

-Cijeli tjedan Srednja škola Ivan Švear živjela je Europu – otvorili smo izložbu fotografija s mobilnosti učenika, predstavili službeni video i brošuru projekta, razmijenili iskustava i upoznali učenike i nastavnike škole s mogućnostima koje nam EU nudi kroz projekt Erasmus+. Učenici koji su boravili na mobilnosti u Italiji u sklopu Erasmus+ projekta “PRAKSA bez granica” održali su radionice za učenike škole. Podijelile su svoja znanja i vještine stečene u Italiji, upoznali ih is projektom i podijelili svoja osobna iskustva s mobilnosti- ispričala nam je Lidija Samac.

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija