Srbić otkazao nastup u finalu Svjetskog kupa

Zbog problema s ključnom kosti bio je primoran otkazati borbu za medalje

Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić otkazao je nastup u današnjem finalu Svjetskog kupa u Dohi.

Aktualni olimpijski viceprvak, koji je u finale preče ušao s najboljom ocjenom, zbog problema s ključnom kosti koja ga muči posljednje vrijeme, jutros je bio primoran otkazati borbu za medalje.

– Jednostavno, prejako ga boli i mislim da je ovako pametnije, izjavio je Srbićev trener Lucijan Krce.

Srbić je protekli vikend u Cottbusu osvojio srebro, u Dohi je ponovno bio jedan od glavnih konkurenata za postolje, no njegov tim je ipak odlučio da neće riskirati i potencijalno ugroziti sezonu koja je prepuna velikih natjecanja – Od Svjetskog i Europskog prvenstva do Mediteranskih igara, niza Svjetskih kupova…

– Čekali smo do dana finala, da vidim kako ću se osjećati ujutro, ali jednostavno, danas nije bilo dobro. Jedva osnovne radnje radim s rukom dok se ne zagrijem. Očito je sad ta ključna kost koja me muči i sve vezano za to, dosta upaljeno od svih tih napora koja su na natjecanju, a koja su puno drugačija nego doma. Ne znam točno što je, ali odlučili smo otkazati. Ne želimo riskirati neku puno težu ozljedu. Mislim da to u ovom trenu ne bi bilo pametno, ipak je sezona duga. Želim se što prije oporaviti da mogu dalje normalno trenirati i natjecati se. Jako mi je žao jer obožavam nastupati, volim se natjecati. Natjecao sam se pod svakakvim bolovima i ozljedama, ali ovaj put stvarno ne mogu. Da je finale Olimpijskih igara naravno da bih preživio nekako, ali mislim da ovaj put nije pametno. Nadam se i vjerujem da ćemo se brzo od ovoga oporaviti, da ću moći puno bolje trenirati i raditi još bolje vježbe. Imam volje, imam želje tako da… kaj je tu je, rekao je Srbić.

On tako neće biti u hrvatskoj reprezentaciji koja će od 17. do 20. ožujka nastupiti na Svjetskom kupu u Cairu. Trener Krce za sada je otkazao to natjecanje s nadom da će Srbić ipak biti spreman za Svjetski kup u Bakuu koji je na rasporedu od 31. ožujka do 3. travnja.

Danas u finalu preskoka od 14 sati po hrvatskom vremenu nastupit će Aurel Benović koji je jučer u Dohi osvojio broncu na parteru.