Srbić nakon treninga na preči: Jedva čekam subotu

Ako odradi vježbu u kvalifikacijama kao na današnjem treningu, Srbić smatra da će to biti dovoljno za finale

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić odradio je prvi trening na preči na kojoj će nastupiti i u subotnjim kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Tokiju.

– Bilo je malo čudno jer smo došli u dvoranu dva i pol sata prije nego sam ja imao svoj podij. Kada sam se krenuo zagrijavati onda su svi već bili u dvorani za natjecanje, tako da sam gotovo sat i pol bio sam u dvorani za trening. Ali, sve je dobro prošlo, dvorana za natjecanje je stvarno jedna od ljepših u kojoj sam ikada bio. Preča mi odgovara jer smo dovoljno rano nabavili takvu istu pa sam se uspio naviknuti i stvarno mi odgovara ovdje, otkrio je Srbić.

Njemu je preču tvrtke Senoh na kakvoj će nastupiti na Igrama osigurao Hrvatski olimpijski odbor još prošle godine i na njoj se pripremao za Tokio. Poprilično je drukčija od sprava koje su uobičajene na gimnastičkim natjecanjima, no Srbiću nije trebalo puno vremena da se prilagodi na nju.

– Napravio sam danas u dvorani za natjecanje samo jedno zagrijavanje i išao vježbu koju planiram raditi u kvalifikacijama. Odradio sam stvarno solidno. Jako sam zadovoljan. Mislim da nikada nisam ovako dobro odradio podij trening na nekom velikom natjecanju. Stvarno je sve OK i jedva čekam subotu i kvalifikacije da bude još malo više adrenalina i da probam odraditi ovu vježbu ovako kako sam odradio danas na podiju. Bit ću jako zadovoljan s time. Mislim da je to onda dovoljno za finale, zaključio je Srbić.