Prvenstvom Hrvatske, koje je za vikend održano na streljani u Lužama i službeno je spušten zastor na ovogodišnju streljačku sezonu u disciplini trap, kad su u pitanju domaća natjecanja. Luže su pohodili svi najbolji strijelci, među kojima su bila i trojica reprezentativaca, Giovanni Cernogoraz te braća Josip i Ante Glasnović.

Upravo su njih trojica i zauzeli prva tri mjesta. Giovanni Cernogoraz koji je u finale ušao s najboljim rezultatom od 117 pogodaka, uspio je u završnom nadmetanju obraniti startnu jedinicu ispred Josipa Glasnovića koji je bio drugi, dok je Ante Glasnović, koji je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu bio drugi zauzeo treće mjesto.

U ekipnoj konkurenciji nakon višegodišnje dominacije strijelaca Gorda, naslovom su se okitili strijelci Novog Zagreba (Radovan Abramović, Josip Sušnić, Ivan Sušnić) ispred GAJ-a i novigradskog Gusara.

Juniorskim prvakom postao je član Streljačkog društva Lipovec Bruno Božić, dok su ekipni naslov osvojili strijelci Turopolja (Matej Vukoić, Ivan Karabalić, Matija Kečkeš). Una Sedmak članica Streljačkog kluba Plemenitaš najbolja je bila u ženskoj konkurenciji, čime je u svoje vitrine pospremila još jednu titulu najbolje.

REZULTATI
SENIORI: 1. Giovanni Cernogoraz, 2. Josip Glasnović, 3. Ante Glasnović, 4. Damir Mehkek, 5. Ivan Sušnić, 6. Saša Sedmak
EKIPNO: 1. SD Novi Zagreb, 2. SD GAJ, 3. SK Gusar, 4. SD Gord, 5. SK Turopolje
JUNIORI: 1. Bruno Božić, 2. Ivan Petrović, 3. Josip Pavošević, 4. Ivan Karabalić, 5. Matej Vukoić, 6. Alen Čekić
EKIPNO: 1. SK Turopolje, 2. SK Kvarner
ŽENE: 1. Una Sedmak, 2. Ana Baban, 3. Sara Marija Gmižić, 4. Ivana Lagetar, 5. Lorna Budai, 6. Tea Topolovec

Objavljeno u Sport

Na streljani Grm u Lukavcu, za vikend je održano Županijsko prvenstvo u trapu. Organizator natjecanja bio je Streljački klub Turopolje, a za provedbu natjecanja zaduženi su bili Željko Vađić, Zvonko Sedmak te Daniel Sedmak.

Natjecanje je proteklo u dominaciji strijelaca goričkog Gorda, koji su inače ovogodišnji osvajači Kupa, te višegodišnji prvaci Hrvatske. Uz ekipni naslov koji je osvojila ekipa u sastavu Marko Germin, Josip Kalisar i Ivan Bastalec, strijelcima Gorda pripala su i dva pojedinačna naslova. Marko Germin najbolji je bio u seniorskoj konkurenciji, dok je Sara Marija Gmižić kod žena bila uspješnija od Une Sedmak iz Plemenitaša. U konkurenciji juniora pobjedu je odnio Matej Vukoić iz Streljačkog kluba Turopolje.

Osim što je za strijelce ovo natjecanje poslužilo kao dobra provjera za državno prvenstvo, ono im je bilo i izlučno kako bi ispunili propisane norme za nastup. Domaćin ovogodišnjeg prvenstva je streljana u Lužama, gdje će se najbolji strijelci okupiti 22. i 23. rujna.

REZULTATI
SENIORI: 1. Marko Germin (SD Gord), 2. Saša Sedmak (SK Plemenitaš), 3. Josip Kalisar (SD Gord)
ŽENE: 1. Sara Marija Gmižić (SD Gord), 2. Una Sedmak (SK Plemenitaš)
JUNIORI: 1. Matej Vukoić (SK Turopolje), 2. Bruno Božić (SK Lipovec), 3. Matija Kečkeš (SK Turopolje)
EKIPNO: 1. SD Gord (Marko Germin, Josip Kalisar, Ivan Bastalec) 356, 2. SK Turopolje (Milivoj Tečec, Marko Bačić, Matija Vlašiček) 308, 3. SK Trap Gradec (Ivan Vinković, Siniša Dolački, Ivan Svilić) 297

Objavljeno u Sport

Općina Gradec i Streljački klub Trap Gradec bili su za vikend domaćini Prvenstva Hrvatske u parnom trapu za seniore i juniore, koje je okupilo rekordan broj natjecatelja. Ukupno je nastupilo 10 ekipa s 35 strijelaca.

Novim prvacima Hrvatske postali su Ivan Kalinski mlađi te Ivan Petrović u pojedinačnoj konkurenciji, dok su u ekipnoj konkurenciji najuspješniji bili strijelci Podravine kod seniora i Turopolja u juniorskoj konkurenciji. Upravo su strijelci lukavečkog Turopolja bili i najuspješniji, jer uz zlato u juniorskoj konkurenciji pripale su im i tri pojedinačne medalje. Marko Bačić ugodno je iznenadio osvajanjem srebrnog odličja u seniorskoj konkurenciji, dok su kod juniora Matija Vlašiček i Matej Vukoić zauzeli drugo i treće mjesto.

-Ovi rezultati nas baš i ne iznenađuju, jer smo dobivanjem novih strojeva mogli i trenirati ovu disciplinu na našoj streljani u Lukavcu. S radom smo nadoknadili neiskustvo u ovoj disciplini- prokomentirao je rezultate svojih strijelaca Željko Vađić, koji je i rukovodio cijelim natjecanjem uz pomoć Zvonka Sedmaka.

REZULTATI
SENIORI POJEDINAČNO: Ivan Kalinski (mlađi) (SD Gaj) 110, 2. Marko Bačić (SK Turopolje) 107, 3. Damir Mehkek (SK Podravina) 101
SENIORI EKIPNO: 1. SK Podravina (Damir Mehkek, Damir Markušić, Tihomir Marijančić) 290, 2. SD GAJ (Ivan Kalinski, Ervin Stubić, Ivan Kalinski ml) 275, 3. SK Trap Gradec (Drago Pek, Franjo List, Josip Vinković) 267
JUNIORI POJEDINAČNO: 1. Ivan Petrović (SK Kvarner) 110, 2. Matija Vlašiček (SK Turopolje) 103, 2. Matej Vukoić (SK Turopolje) 94
JUNIORI POJEDINAČNO: 1. SK Turopolje (Matija Vlašiček, Matej Vukoić, Matija Kečkeš) 280, 2. SK Kvarner (Ivan Petrović, Denis Cuculić, Nevio Cuculić) 271

Objavljeno u Sport
Petak, 03 Kolovoz 2018 19:12

Ante Glasnović viceprvak Europe

Ante Glasnović, član zagrebačkog Streljačkog društva GAJ okitio se srebrnom medaljom na Europskom prvenstvu u streljaštvu, disciplina trap koje se do nedjelje održava u Beču. Za sjajne vijesti hrvatskog streljaštva pobrinuo se povratnik u reprezentaciju Ante Glasnović koji je nastup završio kao drugoplasirani strijelac. Bolji od njega bio je jedino Slovenac Boštjan Maček.

U finale je Glasnović ušao kao trećeplasirani strijelac pogodivši u osnovnome meču 122 od 125 glinenjaka. Sa sjajnim pucanjem nastavio je i u završnom raspucavanju gdje je pogodio 44 mete. Iako je naš strijelac u posljednjih deset meta ušao s golubom prednosti, u završnom pucanju Maček je bio nepogrešiv, dok je Glasnović nažalost promašio tri mete, čime je naslov europskog prvaka pripao slovenskome strijelcu koji je najbolji bio i u osnovnom dijelu natjecanja.

Uz Antona Glasnovića na Prvenstvu u Beču nastupili su i Josip Glasnović koji je natjecanje završio sa 120 pogodaka, dok je podbacio Giovanni Cernogoraz koji je pogodio svega 112 meta. U ekipnom dijelu natjecanja naša je reprezentacija zauzela deveto mjesto, čime je ostala bez mogućnosti plasmana u sutrašnje finale u kojem će se boriti osam najboljih reprezentacija.

Nova iskušenja strijelce očekuju za mjesec dana na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, gdje će se dijeliti prve kvote za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Objavljeno u Sport

U čast bivših istaknutih strijelaca Stjepana Zeke Stanilovića, Drage Bačurina, Željka Vušira, Milivoja Stanilovića te Vlade Sedmaka Streljački klub Turopolje organizirao je proteklog vikenda već tradicionalni memorijal strijelaca koji je okupio 39 strijelaca iz 10 klubova, koje su predvodili Josip i Ante Glasnović kojem je i pripala pobjeda u seniorskoj konkurenciji.

-Zadovoljan sam, jer forma dolazi baš sada kada mi treba pred Europsko prvenstvo. Želja je ekipna medalja, a pojedinačno ćemo vidjeti, jer Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović u dobroj su formi tako da ciljamo na najviše- rekao nam je Ante Glasnović koji se u reprezentaciju vratio nakon dvogodišnjeg izbivanja.

Ante je u finalnom nadmetanju bio bolji od brata Josipa kojem je pripalo drugo mjesto. Treći je bio Ivan Karabalić, a uz njih u finale su još ušli Damir Mehkek, Tihomir Marjančić i Saša Sedmak.

Najbolja kod djevojaka bila je Una Sedmak, dok je u juniorskoj konkurenciji najuspješniji bio Matija Kečkeš.

-Memorijal je ispunio očekivanja, a posebno me raduje dolazak dragih gostiju naše streljane braće Glasnović koji se redovito odazivaju na naše streljačke utakmice. S obzirom na vremenske uvjete rezultati su zadovoljavajući, jer Josip Glasnović je pogodio 122 mete, a Ante 120 meta- ispričao nam je glavni organizator natjecanja Željko Vađić.

Za one najbolje Streljački klub Turopolje osigurao je kao i uvijek do sada vrijedne nagrade.

Objavljeno u Sport

Za vikend je u Lukavcu održano Finale Kupa Hrvatske u streljaštvu- disciplina trap uz sudjelovanje najboljih hrvatskih strijelaca koje su predvodili olimpijski pobjednici iz Londona i Rio de Janeira Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

Nakon subotnje tri serije, u nedjelju su strijelci otpucali još dvije serije nakon kojih je bilo poznato koja šestorica veličanstvenih ulaze u finale, gdje su najbolje „glinenjake“ gađali Giovani Cernogoraz koji je s 46 pogodaka došao do naslova najboljeg potvrdivši kako je pred Europsko prvenstvo u dobroj formi.

-Zadovoljan sam, jer sam dobro ušao u natjecanje s dvije 25, no onda je u posljednjoj seriji započelo nevrijeme koje je utjecalo na nešto lošiju seriju. Budući da je ovo bilo posljednje natjecanje uoči Europskog prvenstva moram biti zadovoljan, potrebno je još poraditi na nekim sitnicama- rekao nam je Giovanni Cernogoraz kojeg uz Europsko prvenstvo, očekuje i Svjetsko prvenstvo.

Uz Cernogorza, naslovom najbolje okitila se i članica Streljačkog kluba Plemenitaš Una Sedmak.

-Pobjeda mi nije toliko bitna, jer krajnjim rezultatom nisam zadovoljna. Budući da dobro radim i treniram, nadam se da će u budućnosti rezultati biti još bolji- kazala je Una Sedmak.

Uz seniore i žene, na natjecanju su sudjelovali i juniori kod kojih je najbolji bio Josip Pavošević, dok su temeljem rezultata ostvarenih kroz četiri kola Kupa naslov u ekipnoj konkurenciji ponijeli strijelci velikogoričkoga Gorda.

Zadovoljan natjecanjem koje je održano na novim strojevima, koji su bili jedan od uvjeta za ovo domaćinstvo bio je i Željko Vađić.

-Zadovoljstvo je imati nove strojeve i organizirati ovakvo natjecanje. Grad i sportska Zajednica to su prepoznali te sada opet možemo organizirati najveća natjecanja. Vjerujem kako se možemo nadati da i u budućnosti organiziramo ovakva natjecanja na našem strelištu u Lukavcu- rekla je legenda turopoljskog, ali i hrvatskoga streljaštva Željko Vađić.

Kako je bilo na natjecanju u Lukavcu pogledajte u našoj GALERIJI.

REZULTATI
SENIORI: 1. Giovanni Cernogoraz, 2. Radovan Abramović, 3. Ante Glasnović, 4. Josip Glasnović, 5. Eni Jugovac, 6. Kristijan Kancelar
ŽENE: 1. Una Sedmak, 2. Ana Baban, 3. Natali Banko, 4. Sara Marija Gmižić
JUNIORI: 1. Josip Pavošević, 2. Matija Kečkeš, 3. Matej Vukoić, 4. Matija Vlašiček
EKIPNO: 1. SD Gord, 2. SK Novi Zagreb, 3. SK Gusar Novigrad

Objavljeno u Sport

U estonskom gradu Parnu u tijeku je Europsko prvenstvo u gađanju field samostrelom. Po prvi puta u povijesti Svjetskih i Europskih prvenstava natjecanje je završilo pod svjetlima reflektora, Rezultati su bili, u odnosu na vrijeme, izuzetno kvalitetni, a novi svjetski rekord na najdužoj distanci, onoj na 65 metara postavio je Domagoj Pereglin u muškoj konkurenciji.

Svjetski rekord, inače i do sada je bio u njegovu vlasništvu, no ovoga puta podignut je za punih 5 krugova i sada iznosi nevjerojatnih 293 kruga! Na taj način Domagoj je zasjeo na prvo mjesto prije sutrašnjih finala u kojem ima 10 krugova prednosti (ukupno 1.725 krugova) pred Marijanom Kajfešom (1.715 krugova) koji je oba dana kvalifikacija gađao ujednačeno i s izvrsnim rezultatom.

U ženskoj konkurenciji za prvu poziciju vodio se neizvjestan dvoboj između aktualne svjetske prvakinje Valentine Pereglin i aktualne europske prvakinje Ine Schmidt. Nakon stalnih izmjena vodstva, pred kraj meča bolje se snašla Valentina Pereglin i u finale ulazi s čak 7 krugova prednosti. Za brončanu medalju najizglednije konkurira još jedna Hrvatica, Nikolina Krivanek koja je najavila oproštaj od reprezentacije poslije 22 godine reprezentativnog staža. Na osmoj poziciji u finale ulazi i Sanja Komar, naša treća predstavnica.

U konkurenciji juniora i juniorki na prve dvije pozicije sjeli su sestra i brat, Mihaela Oborovečki (1.671 krug) i Martin Oborovečki (1.670 krugova). Naš treći predstavnik u juniorskoj konkurenciji, Ivan Borak zauzeo je deveto mjesto.  U kadetskoj konkurenciji u finalu će biti Oliver Mofardin koji je zauzeo peto mjesto u kvalifikacijama (1.626 krugova) dok su na deveto i deseto mjesto plasirane Karla Bartolović i Iva Popović Gecan, obje debitantice u reprezentaciji.

U konkurenciji seniora u finale će kao četvrtoplasirani Željko Tijan. On je i na prošlom Europskom prvenstvu (kao i na prošlom svjetskom) zauzeo nezahvalno četvrto mjesto. Izgledno je osvajanje šest pojedinačnih medalja na ovom Europskom prvenstvu, a kako će sve proći bit će poznato nakon sutrašnjeg finalnog dana u kojem natjecanja počinju već u 9 sati.

Objavljeno u Sport
Subota, 30 Lipanj 2018 20:14

Najbolji hrvatski strijelci bore za Kup

Na streljani u Lukavcu uz domaćinstvo Streljačkog kluba Turopolje, jutros je započelo finale Kupa Hrvatske u disciplini trap. Završno natjecanje temeljem rezultata postignutih na četiri kola Kupa izborila su 24 seniora, šest žena te isto toliko juniora.

Prvog dana natjecanja strijelci su odradili tri seriji od 75 meta. Najbolji rezultat ostvarila su braća Glasnović, Josip i Ante koji su pogodila 74 „glinenjaka“. U stopu ih prati Saša Sedmak sa 73 pogotka. Pred strijelcima su sutra još dvije serije nakon kojih će se znati kojih šest strijelaca ulazi u finale koje je na rasporedu od 14,30 sati.

Današnjem otvorenje svojim su prisustvom uveličali predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Neven Karas, te predsjednik i tajnik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić i Davor Štuban, koji su značajnim financijskim sredstvima omogućili nabavku novih mašina za streljanu, koje su klubu iz Lukavca i omogućile da kremu hrvatskog streljaštva ponovno dovedu u Turopolje.

Objavljeno u Sport

Osvajač olimpijskog zlata u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Josip Glasnović, bit će stjegonoša hrvatske delegacije na svečanosti otvaranja Mediteranskih igara u Tarragoni koje se održavaju od 22. lipnja do 1. srpnja.

Hrvatska sportska delegacija na Mediteranskim igrama u Tarragoni broji 99 sportašica i sportaša u 23 sporta i sportske discipline (među njima je i troje plivača s invaliditetom), a predvode ih trofejni olimpijci i olimpijke: Sandra Perković, Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Snježana Pejčić. U ekipnim/momčadskim sportovima predstavljat će nas rukometaši, odbojkaši, odbojkašice te košarkaši u sve popularnijoj inačici 3x3.

Svečanost otvaranja Mediteranskih igara je 22. lipnja u 21 sat na stadionu Nou Estadi de Tarragona.

Objavljeno u Sport

Streljaštvo je definitivno jedan od najtrofejnijih sportova u Hrvatskoj. Nema natjecanja, s kojih se naši strijelce ne vrate s nekim od odličja. Ona najsjajnija donose nam strijelci u trapu koji su na posljednje dvije Olimpijade bili najbolji. Giovanni Cernogoraz naslovom najboljeg okitio se u Londonu 2012. godine, dok je četiri godine kasnije najbolji bio Josip Glasnović.

Uz ovaj duo, za jedno upražnjeno mjesto konkuriraju još nekoliko dobrih strijelaca (Marko Germin, Kristijan Kancelar, Ante Glasnović, Radovan Abramović). Svi oni okupili su se proteklog vikenda na streljani u Lužama gdje je održano treće kolo Kupa Hrvatske. U iznimno jakoj konkurenciji najbolji je bio Giovanni Cernogoraz (SK Gusar Novigrad) koji je u finalnom nadmetanju pogodio 48 glinenjaka čime je izjednačio i hrvatski rekord.

-Ovo je jako dobra motivacija uoči Svjetskog kupa na Malti. To će biti test za Europsko prvenstvo gdje je plan finale, dok je glavni cilj Svjetsko prvenstvo gdje će se dijeliti kvota za Tokijo- rekao nam je nakon pobjede u Lužama Giovanni Cernogoraz koji zajedno s ocem Valterom vodi Akademiju kojoj se odazvalo nekoliko mladih strijelaca.

-Jedina tajna je red, rad i disciplina i rezultati će doći- za kraj će Cernogoraz.

Iza njega su se smjestili Radovan Abramović, Marko Germin, Ante Glasnović, Kristijan Kancelar i Josip Glasnović koji su činili šestorku veličanstvenih u finalu.

Najbolji junior bio je Ivan Karabalić (SK Turopolje) ispred klupskog kolege Matije Vlašićeka i Josipa Pavoševića (SK Metak). Najbolja žena bila je Una Sedmak (SK Plemenitaš) kojoj su u leđa gledale Ana Baban i Natali Banko.

Pobjednici u ekipnoj konkurenciji bili su strijelci velikogoričkog Gorda (Marko Germin, Kristijan Kancelar, Paolo Labinjan). Za nijansu slabiji bili su strijelci novigradskog Gusara koji su zauzeli drugo mesto, dok su treći bili strijelci Novog Zagreba.

Uz treće kolo Kupa održan je i tradicionalni susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije, u kojem su naši seniori A i B vrste bili bolji od Slovenaca, kojima je pak pripala pobjeda u juniorskoj konkurenciji.

Objavljeno u Sport
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti