Trenutno je treći na svjetskoj rang listi

VELIMIR ŠANDOR iz Medulina: Kod mene ne može jednostavno, no vjerujem da mogu dohvatiti normu za Pariz

Proslavljeni velikogorički parasportaš trenutno se s paraatletskom reprezentacijom Hrvatske nalazi u Medulinu gdje brusi formu za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kobeu
WhatsApp Image 2024-04-23 at 12.56.00

Velimir Šandor naviknuo nas je u posljednjih desetak godina na uspjehe. Brojne europske i svjetske medalje krase njegove vitrine, gdje posebno mjesto zauzimaju dvije paraolimpijske medalje – bronca iz Rio de Janeira 2016. te srebro iz Tokija 2021. godine. Vizu za Pariz još nije izborio, no Velimir koji nam se javio iz Medulina, gdje se s ostatkom paraatletske reprezentacije nalazi na priprema za Svjetsko prvenstvo u Kobeu smiruje situaciju.

-A znaš da kod mene to ne ide jednostavno. To mora biti ovak- u svom opuštenom stilu će Velimir, koji nam se javio nakon jutarnjeg treninga.

-Malo nas kiša sad zeza, no sve drugo je u redu. Zdravstveno sam jako dobro, no treba mi koji ljepši dan da točno vidimo gdje sam. Iskreno, bacam tu negdje između 18,5 do 19 metara što bi trebalo biti dovoljno za borbu za medalje. No, sve ćemo vidjeti- priča nam Velimir, koji je trenutno treći na svjetskoj rang listi u kategoriji F52.

-Lani zbog nepriznavanja kategoriji nisam nastupio na Svjetskom prvenstvu, no sada idem još jači i bolji u svom nastojanju da izborim vizu za Paraolimpijske igre. Na Svjetskom prvenstvu prva dva osiguravaju Pariz, a nakon toga do srpnja treba biti među šest najboljih na svjetskoj rang listi kako bi dobio pravo nastupa na Paraolimpijskim igrama, ako ne uspijem u Kobeu-govori nam Velimir, koji će posljednju probu pred Svjetsko prvenstvo imati 5. svibnja u Velikoj Gorici na trećem kolu Hrvatske paraatletske lige.

-Ovim putem želim se najiskrenije zahvaliti Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice koja mi cijelu godinu izlazi u susret i omogućava da odlazim na pripreme. Također, neizmjerno hvala i Gradu Velikoj Gorici koji me prati od prvog dana, kao i Zagrebačka županija te Paraatletski savez Velike Gorice i Zagrebačke županije. Hvala im svima, jer bez njihove pomoći teško da bih mogao- poručio je Velimir i otkrio nam jednu veliku novost;

-Između Svjetskog prvenstva i Paraolimpijskih igara imam i svadbu. Medalja sa Svjetskog prvenstva i plasman na Paraolimpijske igre bili bi uz taj veliki dan točka na “i” ove godine- za kraj će Velimir.

Intervju
Naši ljudi našeg kraja
Sport
Velika Gorica