Nakon uzbudljivih natjecanja u odbojci i odbojci na pijesku na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih na red je došao Hrvatska pošta Cup u tenisu, koji je jučer odigran u gradu pod Marjanom, na terenima Teniskog kluba Firule. Igralo se u dvije kategorije: djevojčice i dječaci, 2003. godište i mlađi. Prijave za kvalifikacijske turnire bile su slobodne za sve igrače i igračice, a najbolji su se plasirali na državnu završnicu.

U ženskoj konkurenciji, zbog ozljede, Lena Ostojić iz Slavonskog Broda morala je na žalost predati meč, tako da je zlato osvojila Elena Rimac iz Vinkovaca. U meču za treće mjesto Karla Završki iz Darde svladala je Anu Hudinčec iz Zagreba, no obje su zaslužile brončane medalje.

U muškoj konkurenciji u napetom meču Filip Rihtar iz Vinkovaca u finalu je pobijedio Zagrepčana Marcosa Švelju s 8:4. Dečki su razigravali i za treća mjesta, a pobijedio je Luka Šalajić iz Jagodnika protiv Leona Miklaužić iz Huma na Sutli.

Svi finalisti plasirali su se na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza u Splitu.

Objavljeno u Sport

Do 11. kolovoza mladi sportaši iz cijele Hrvatske natječu se na državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu. Odbojkašice i odbojkaši iz cijele Hrvatske natjecali su se u dva dana u Splitu za titulu državnih prvaka u odbojci. Igralo se u dvije kategorije za djevojčice: 2003. godište i mlađe te 2000. godište i mlađe, dok su se dječaci natjecali u kategoriji 2003. godišta i mlađih.

Natjecatelje je uz burne navijače pozdravila i Maja Burazer, bivša reprezentativka Hrvatske, koja je dodijelila medalje te mladim odbojkašima podijelila svoja iskustva iz dugogodišnje karijere.

-I sama sam se natjecala na Plazma Sportskim igrama mladih i znam koliko su ovakva događanja važna za promociju sporta i sportskog načina života- kazala je tom prilikom Maja Burazer.

Novim prvacima Hrvatske postali su OK Split kod djevojčica 2003. godišta i mlađih, Sestrične iz Đakova koje su bile najbolje u kategoriji 2000. godišta i mlađih, dok su kod dječaka najbolji bili igrači Medicinara iz Zagreba.

KONAČNI POREDAK
DJEVOJČICE 2003. GODIŠTE I MLAĐE: 1. OK Split, 2. OK Kaštel Lukšić, 3. OK Osijek i OK Vallis Aurea
DJEVOJČICE 2000. GODIŠTE I MLAĐE: 1. Sestrične Đakovo, 2. OK Čepin, 3. OK Brda i OK Daruvar
DJEČACI 2003. GODIŠTE I MLAĐI: 1. Medicinar Trnje, 2. OK Daruvar, 3. OK Mursa i OK Kaštela

Objavljeno u Sport

Na državnoj završnici Plazma Sportskih igara koja se održava u Splitu današnji je dan bio rezerviran za napete dvoboje u šahovskim potezima. Mali šahisti iz cijele Hrvatske borili su se za titulu državnih prvaka.

Turniri su se igrali po pravilima FIDE za ubrzani šah. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču i igralo se u dvije kategorije za dječake i djevojčice: 2003 godište i mlađi i 2007 godište i mlađi.

Titulom državne prvakinje kod djevojčica 2003. godišta okitila se Mira Trgovac iz Buševca, a na pobjedničkom postolju kod djevojčica 2007. godišta bila je Petra Mardešić iz Zagreba.

KONAČNI POREDAK
DJEVOJČICE 2003. GODIŠTE I MLAĐE: 1. Mira Trgovac (Buševec), 2. Ema Bevanda (Đurđevac), 3. Petra Vidović (Velimirovac)
DJEČACI 2003. GODIŠTE I MLAĐI: 1. Ivan Trošelj (Rijeka), 2. Petar Kovač (Županja), 3. Jurica Matošin (Primošten)
DJEVOJČICE 2007. GODIŠTE I MLAĐE: 1. Helena Domislović (Sveti Ivan Žabno), 2. Elizabeta Bernat (Velimirovac), 3. Petra Mardešić (Zagreb)
DJEČACI 2007. GODIŠTE I MLAĐI: 1. Roko Jaković (Oroslavlje), 2. Jan Horčička (Koprivnica), 3. Ivan Martić (Križevci)

Objavljeno u Sport

Veliki stolnoteniski turnir u sklopu Plazma Sportskih igara mladih održat će se danas u dvorani Stolnoteniskog saveza Zagreb u Savskoj ulici. Prijave su besplatne i slobodne za sve zainteresirane igračice i igrače koji ulaze u jednu od tri kategorije: 2006. i mlađi,  2003. i mlađi i 2000. i mlađi.

Natjecanje se održava po skupinama, a broj natjecatelja po skupinama i broj kola ovisi o broju prijavljenih natjecatelja. Prvoplasirani natjecatelji (jedan ili dvojica - ovisno o broju skupina i igrača u skupinama) nastavljaju natjecanje kup-sustavom. Pobjednici turnira plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 9. do 11. kolovoza u Splitu.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr, Facebooku-Plazma Sportske igre mladih i Instagramu.

 

Objavljeno u Sport
Četvrtak, 24 Svibanj 2018 10:11

U Zagrebu starta Hrvatska pošta Cup u tenisu

Nakon uzbudljivih natjecanja u graničaru i atletici i poznatih državnih finalista u tim disciplinama, na red su došli kvalifikacijski turniri u ostalim sportovima Plazma Sportskih igara mladih. Prvi će na terene istrčati tenisačice i tenisači na Hrvatska pošta Cupu, koji će se u Zagrebu održati ove subote na terenima teniskog kluba Futur na Ravnicama s početkom u 10 sati.

Igrat će se u dvije kategorije: djevojčice i dječaci, 2003. godište i mlađi. Prijave su slobodne i neovisne o mjestu stanovanja i moguće su na LINKU, ili na sam dan turnira direktno na terenima s ispunjenom prijavnicom.

Turnir će se igrati kup sistemom, a pobjednici će se plasirati na državnu završnicu u kolovozu u Splitu.

Objavljeno u Sport

Ivanić-Grad je danas postao sportsko-edukativni centar Hrvatske. Sportski park Zelenjak preplavili su osnovnoškolci i srednjoškolci iz Ivanić- Grada i okolice, budući da su ovdje otvorene 22. Plazma Sportske igre mladih. Plamen Turneje radosti zajednički su nakon što su ga donijeli višestruki hrvatski Olimpijac Branko Zorko te bivši viceprvak svijeta i Europe Jakov Bunjevac, zapalili Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport, Zdravko Marić,predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih i gradonačelnik grada domaćina Javor Bojan Leš.

-Nije bitno da se nadmećemo u tome tko je kome zahvalan, zahvalni smo što možemo biti ovdje, da omogućimo djeci da budu djeca i da se zabavljaju. Zahvaljujem Plazma Sportskim igrama mladih i čestitam gospodinu Mariću na upornosti, jer to je glavna karakteristika sporta. Drago mi je da mogu biti dio ovakvog projekta koji promiče zdrave vrijednosti. Ne morate biti vrhunski, važno je da se zabavljate i uživate u športu, a rezultati će nakon toga doći- poručila je mladim sportašima Janica Kostelić, dok se predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić zahvalio svim partnerima i sponzorima na podršci.

-Veseli nas što svake godine bilježimo sve veći broj sudionika i gradova i općina u kojima se djeca imaju mogućnosti natjecati. U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova ove godine pokrenuli smo i veliku nacionalnu akciju prevencije, jer želimo još više potaknuti i edukativni aspekt svih naših aktivacija- rekao je Marić.

Domaćin, Javor Bojan Leš, istaknuo je kako je Ivanić-Grad sportski grad, što je i danas dokazano.

-Ivanić-Grad puno ulaže u razvoj sporta, posebno za najmlađe stanovnike. Sretni smo što smo domaćini otvorenja ovako velike sportske manifestacije, jer želimo djeci pružiti mogućnost pozitivnog razvijanja kroz sport- istaknuo je Leš.

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je 1200 osnovnoškolaca s područja Ivanić-Grada i okolice koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, turniru u odbojci i malom nogometu. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji. U natjecanje u graničaru s djecom spremno su se uključili i Janica Kostelić, Zdravko Marić i Javor Bojan Leš i pokazali svoj sportski duh. 

Na događanju su bili i veliki informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem su se provodile aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 06:58

Turneja radosti dolazi u Ivanić- Grad

Ivanić Grad će u srijedu biti domaćin velikog otvorenja Plazma Sportskih igara mladih. Veliko sportsko-edukativno događanje održat će se s početkom u 12 sati u Sportskom parku Zelenjak. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš i Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Ivanić Grada i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na događanju će biti informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem će se provoditi aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova. Osnovnoškolci će također moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Plazma korner bit će pun aktivacija i okrijepe za sve, a osnovnoškolci će birati i najboljeg sportaša/sportašicu Hrvatske. Coca- Cola kutak bit će orijentiran na nogometnu tematiku, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode prikupljat će se za recikliranje.

Nakon sportsko- zabavnog dijela, uslijedit će večernji dio programa koji će započeti u 21 sat velikim koncertom Mirka Švenda Žige za sve građane.

Objavljeno u Događanja
Četvrtak, 03 Svibanj 2018 13:23

Osnovoškolci preplavili Jelačić plac

Zagreb je danas bio sportsko-edukativni centar Hrvatske. Trg bana Jelačića preplavili su osnovnoškolci iz Zagreba spremni za natjecanja u graničaru i atletici kao i njihovi mali i veliki navijači. Program je započeo pozdravima i zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapali Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih i naš proslavljeni nogometaš Dario Srna koji je baklju donio u pratnji malih sportaša.

-Presretan sam što je toliko djece danas na glavnom zagrebačkom trgu jer oni su razlog zbog kojeg smo se okupili. Ono što je dobro i plemenito je osigurati djeci sport, ali i sigurnost. Mi smo zajedno s Plazma Sportskim igrama mladih spojili te dvije inicijative, jedna je edukativni program Ministarstva unutarnjih poslova, a druga Plazma Sportske igre mladih i kroz zabavu i sport smo došli u poziciju da pred puno djece govorimo o tome'- istaknuo je Davor Božinović. 


Borna Filić/ PIXSELL

Dario Srna, dugogodišnji ambasador i podržavatelj igara družio se s djecom i spremno pozirao za selfie, a kao zahvalu za dugogodišnju podršku primio je i počasnu plaketu Plazma Sportskih igara mladih. Zdravko Marić istaknuo je dugogodišnje prijateljstvo Plazma Sportskih igara mladih i Daria Srne.

-Zahvaljujem se gospodinu Božinoviću koji je i prije nego je postao ministar imao sluha za Igre i prepoznao njihov potencijal. Moram zahvalili i Vladi RH na podršci na čelu s premijerom Plenkovićem, ali i svim sponzorima i partnerima jer nam omogućavaju da sve aktivnosti uvijek budu besplatne za svu djecu- rekao je Marić.

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je 1500 osnovnoškolaca s područja Zagreba koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na događanju su bil i veliki informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem su se  provodile aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja  ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje. Osnovnoškolci i građani mogli su naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. Vatrogasci su dijelili  svoja iskustva i znanje te upoznala djecu i mlade sa svojom opremom, a pripadnici Crvenog križa organizirali su edukativne radionice.

Plazma promotori osigurali su fine kekse kao predah između natjecanja i aktivnosti. Coca- Cola kutak bio je pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode smo prikupljati za recikliranje. Hrvatska pošta je nas vom štandu propagirala posebne ponude i pogodnosti. Nakon paljenja plamena u Zagrebu, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom svibnja. 


Borna Filić/ PIXSELL

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (HEP rukometni turnir, Kinder sport turnir u uličnoj košarci, Hrvatska pošta cup teniski turnir, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, stolnom tenisu, mali nogomet, graničar, atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U 22 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.400.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zagreb će u četvrtak postati sportsko-edukativni centar Hrvatske. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih.  U zabavnom dijelu programa prisustvovat će i poznati sportaši i predstavnici Grada.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će više od tisuću osnovnoškolaca s područja Zagreba koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na događanju će biti veliki informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja  ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Osnovnoškolci i građani će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. Pripadnici HGSS-a dijelit će svoja iskustva i znanje te upoznati djecu i mlade sa svojom opremom, a pripadnici Crvenog križa organizirat će edukativne radionice.

Plazma promotori osigurat će fine kekse i zalogaje za sve okupljene. Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode ćemo prikupljati za recikliranje.

Nakon paljenja plamena u Zagrebu, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom svibnja.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (HEP rukometni turnir, Kinder sport turnir u uličnoj košarci, Hrvatska pošta cup teniski turnir, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, stolnom tenisu, mali nogomet, graničar, atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara:
www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti