fbpx
Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 11:31

Kuglači Zaprešića pobjednici Svjetskog kupa

Na domaćem terenu, pred najvjernijim navijačima, Kuglački klub Zaprešić osvojio je titulu svjetskog prvaka pobijedivši njemački SKV Rot-Weiß Zerbst rezultatom 6:2 u finalnom susretu Svjetskog kupa čiji je domaćin bio upravo Zaprešić. Trideseto izdanje, ovog najprestižnijeg kuglačkog klupskog natjecanja završilo je tako na najljepši mogući način, jer Zaprešićani su se popeli na najviše postolje, a zlatne medalje oko vrata ostvarenje su sna kojeg je Kuglački klub Zaprešić snivao godinama.

Što se točno dogodilo u finalu nije mogao vjerovati najbolji igrač završnog turnira, Luka Bolanča, koji je odličnom igrom i rezultatom od 705 srušenih čunjeva ostvario i novi rekord kuglane.

Zaprešić se pokazao kao izvrstan domaćin ovakvih velikih sportskih priredbi, pa će se vrlo brzo na kuglani održati još jedno, ovoga puta europsko natjecanje, a to je Liga prvaka.

Objavljeno u Sport
Petak, 05 Listopad 2018 21:25

FOTO: Ivanić- Grad dobio modernu kuglanu

Zaprešić je ovih dana centar svjetskog kuglanja, budući da je Kuglački klub Zaprešić domaćin Svjetskog kupa. No, jedno lijepo kuglačko druženje danas je održano u Ivanić- Gradu gdje je na Sportskom parku Zelenjak otvorena obnovljena suvremena kuglana.

Do realizacije ovog hvalevrijednog projekta došlo je zahvaljujući suradnji i dogovoru Ivanić- Grada upravo sa Zaprešićem, gdje je proljetos otvoreno jedno od najmodernijih kuglačkih zdanja, dok su staze s kuglane podno Interova stadiona preseljene u Ivanić- Grad, čime su tamošnji kuglači dobili kvalitetnije uvjete za rad, ali i odigravanje prvenstvenih utakmica.

-Konačno smo dobili jedan lijepi novi objekt za bavljenje ovim lijepim i zdravim sportom. Sada ćemo napokon moći pokrenuti i rad s djecom- tek kratko je rekao ispred Kuglačkog kluba Zanatlija, Zdravko Serdar.

Kuglanje u Ivanić- Gradu ima dugu tradiciju, pa je tako u nekim prijašnjim vremenima u gradu djelovalo nekoliko klubova, da bi danas opstao jedino Kuglački klub Zanatlija, koji se natječe u Drugoj ligi.

-Kuglanje je nekada bilo jedan od najrazvijenijih sportova, no vremenom se to izgubilo. Kuglana je polako otišla u zaborav te je bila zapuštena, no uspjeli smo je staviti u pogon, a zahvaljujući Zaprešiću koji je dobio domaćinstvo Svjetskog kupa, uspjeli smo uz veliku podršku kolege Željka Turka naći rješenje da taj zaprešićki mehanizam zaživi u novom sjaju u našem Gradu- kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Na ovaj način stvorena je trajna poveznica između Ivanić- Grada i Zaprešića čiji se čelni čovjek, Željko Turk zajedno sa svojim suradnicima Damirom Benčevićem i Darijom Baćom odazvao pozivu otvorenja.

-Ja ne vidim nikakvu razliku s onom kuglanom u Zaprešiću, pa čestitam svima vama koji ste ovaj prostor ovako dobro uredili. Vjerujem kako će te na novoj kuglani postizati i bolje rezultate- poručio je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk.

Čast da otvore novu kuglanu pripala je upravo Javoru Bojanu Lešu i Željku Turku koji su bacili prve kugle. Uspješnijim se tom prilikom pokazao gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Srijeda, 03 Listopad 2018 14:55

Zaprešić domaćin Svjetskog kupa u kuglanju

Zahvaljujući sjajnim rezultatima Kuglačkog kluba Zaprešić, Zaprešiću je pripala čast biti domaćinom jubilarnog 30. Svjetskog ekipnog kupa u kuglanju. Ovo veliko sportsko natjecanje, koje okuplja svjetsku kuglačku elitu, službeno je otvorio gradonačelnik Željko Turk.

-Dugogodišnji trud i rad naših kuglača nagrađen je ove godine novom kuglanom koja tek treba zaživjeti punim plućima. Vjerujem da će ovo natjecanje potaknuti mnoge na bavljenje kuglanjem jer se kroz sport najbolje povezuju zemlje i ljudi- rekao je gradonačelnik te članovima 25 ekipa poželio ugodan boravak u gradu.

Dobrodošlicu na novu zaprešićku kuglanu gostima je poželio i Nikola Funda, predsjednik Kuglačkog kluba Zaprešić koji je zahvalio rukovodstvu NBC-a na dodjeli organizacije Svjetskog kupa. Pozvao je, naravno, i sve sugrađane da dođu na kuglanu podrže Zaprešićane u postizanju što boljeg rezultata.

Izgradnjom najmodernije kuglane, kao i domaćinstvom Svjetskog kupa, Zaprešić se upisao na kuglačku kartu Europe.

-Želja nam je da ova priredba motivira mlade da se u budućnosti počnu baviti kuglanjem, da se nakon vrhunskih nastupa što više rekreativaca okuša u svojim kuglačkim vještinama te da se kuglanje predstavi kao dinamičan i atraktivan sport za sve- istaknuo je predsjednik Kuglačkog saveza Zagrebačke županije, Lovro Benčević.

Objavljeno u Sport

Kuglači Zaprešića nedavno su osvojili peti naslov prvaka Hrvatske. Pobjedom protiv Grmoščice oprostili su se od kuglane podno Interova stadiona, jer od sredine travnja i službeno će se preseliti u novo moderno zdanje, kakvog na ovim prostorima nema. Nova kuglana opremljena je najmodernijom tehnologijom, a kuglači će na njoj službeno zaigrati već tijekom travnja kada je na rasporedu međunarodni turnir „Zaprešić open“.

Novo zdanje obišao je i gradonačelnik Željko Turk, istaknuvši kako će nova kuglana biti dostupna svim građanima kao mjesto okupljanja, druženja, rekreacije i zabave.

Isto tako, na novoj će kuglani ove godine biti organiziran i Svjetski kup, ali i Final Four Lige prvaka iduće godine. Sve ovo koraci su prema tome da Zaprešić postane kuglački centar svijeta, u kojem će se vrlo vjerojatno u budućnosti održavati i druga velika međunarodna natjecanja.

Objavljeno u Zaprešić
Utorak, 27 Ožujak 2018 10:03

Kuglači Zaprešića prvaci Hrvatske

Kuglački klub Zaprešić po peti je puta osvojio naslov prvaka Republike Hrvatske. Nakon drugog mjesta prošle godine i imperativa osvajanja naslova prvaka kojim se zaprešićki klub kvalificirao za predstojeći Svjetski kup u Zaprešiću, ovo je bila jedna od najtežih sezona u povijesti igranja Prve lige.

-Naš san se ostvario. Iduće sezone igramo na Svjetskom kupu u novoj kuglani u Zaprešiću pred domaćom publikom. Nova kuglana rezultat je mukotrpnog rada, zalaganja igrača, kvalitetne organizacije, vrhunskih sportskih rezultata, volontera u predsjedništvu kluba, sjajnih rezultata naših mladih igrača i naravno kontinuiteta seniorske ekipe koja je unazad 10 godina bila u vrhu hrvatskog i svjetskog kuglanja- objavili su kuglači Zaprešića na svojoj Facebook stranici. 

Organizacijom Svjetskog kupa u listopadu, kao i organizacijom završnog turnira final foura europske Lige prvaka početkom 2019. godine, svjetska kuglačka federacija uvrstila je Zaprešić na kuglačku kartu svijeta što će pridonijeti razvoju i popularizaciji sporta u svijetu, Hrvatskoj i ono što je najbitnije u gradu Zaprešiću.

Objavljeno u Sport

Kuglači Zaprešića i dalje su neprikosnoveni na području Zagrebačke županije. Po izboru Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije još jednom su proglašeni najboljom županijskom momčadi. Iako su lani u prvenstvu zauzeli drugo mjesto, pobjednički trofej nije im pobjegao u Europi gdje su se okitili naslovom pobjednika .

-Ponosni smo što smo ponovno najbolja momčad Zagrebačke županije, a nadamo se da ćemo to još dugi niz godina i ostvarivati, jer nam je to jako važno. Mi se trudimo da održavamo konstante rezultate. Želja nam je osvajanje Svjetskog kupa- rekao je Lovro Benčević.

Dobri rezultati prepoznati su i od strane Grada koji je svojim sportskim perjanicama izgradio novi dom. S kuglane podno Interova stadiona, Zaprešićani su se preselili u nove moderne prostore, kakvih u ovim krajevima nema.

-Mi smo na to jako, jako ponosni, jer od ove godine mi imamo najmoderniju kuglanu na svijetu. To nam omogućuje da organiziramo Svjetski kup u 2018. godini, ali i Final Four Lige prvaka iduće godine, a tko zna kakva nas natjecanja u buduće čekaju, tako da Zaprešić postaje kuglački centar svijeta- s ponosom će Benčević.

Višestruki prvaci Hrvatske već neko vrijeme ruše „drvca“ na novoj kuglani, dok se službeno otvorenje očekuje oko 15. travnja.

-Mi kuglanu već testiramo. Sama kuglana je cijela kompjuterizirana. Trenutno imamo slatke brige s uhodavanjem cijelog servera da on konstantno funkcionira- otkrio nam je Benčević.

Izgleda kako je slavlje u petak malo pretjerano opustilo igrače koji su dan kasnije iznenađujuće sa 7:1 poraženi u gostima od Velebita. Drugi je to poraz Zaprešićana uz 12 pobjeda, koji su i dalje vodeći sastav lige s tri boda više od Grmoščice, dok je lanjski prvaka Mertojak na trećem mjestu.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti