Šoštarić otkrio na koga računa za Mediteranske igre u Alžiru

Nekoliko iskusnih igračica dobilo je poštedu, ali je zato tu mnogo mladih snaga

Goran Kovačić/PIXSELL

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić objavio je popis rukometašica na koje računa za nastup na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu od 25. lipnja do 5. srpnja 2022. Na popisu se nalazi 16 igračica, uz još šest onih koje su na listi pričuva i mogu biti pozvane naknadno ukaže li se potreba.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 17. lipnja. Kratke pripreme prije puta u Alžir obavit će u Panorama Hotelu u Prelogu.

Lako je uočiti da je nekoliko iskusnih igračica poput Ivane Kapitanović, Tee Pijević, Ćamile Mičijević, Ane Debelić, Katarine Ježić, Dejane Milosavljević dobilo poštedu. Ali zato je tu mnogo mladih snaga, koje ionako već duže vrijeme kucaju na vrata reprezentacije ili su imale nešto nastupa pa će im ovo biti idealna prilika da pokažu koliko vrijede i što mogu.

Podsjećamo, hrvatska ženska seniorska reprezentacija s Mediteranskih igara do sada ima jedno zlato 1993. godine iz Languedoc-Russiliona, srebro Bari 1997. te dvije bronce: Almeria 2005. i Mersin 2013. godine.

Na popisu ženske seniorske reprezentacije našle su se tako Lucija Bešen, Antonia Tucaković, Andrea Šimara, Paula Posavec, Josipa Mamić, Tena Japundža, Sara Šenvald, Ines Lisjak, Stela Posavec, Lea Franušić, Dora Kalaus, Katarina Pavlović, Tina Barišić, Tena Petika, Kristina Prkačin i Ema Guskić, dok se u pričuvi nalaze Mara Budić, Korina Karlovčan, Josipa Bebek, Ana Malec, Mia Tupek i Nika Vojnović.