Utvrđuje se uzrok smrti

Smrtno stradale dvije roniteljice

Tijela preminulih prevezena su na obdukciju
ronjenje

Slovakinja i Slovenka smrtno su stradale u dva odvojena slučaja u utorak popodne prilikom ronjenja kod Korčule i Sušca, a uzrok smrti utvrdit će se očevidom i obdukcijom, doznaje se u dubrovačko-neretvanskoj policiji.

U prvom slučaju, 39-godišnja Slovakinja ronila je u utorak oko 14:30 u akvatoriju južne strane otoka Korčule u skupini trinaest ronilaca, od kojih dvanaest državljana Slovačke i jedan Češke.

– Nakon izvjesnog vremena, 42-godišnji instruktor ronjenja primijetio je da na morskoj površini pluta tijelo 39-godišnje Slovakinje, nakon čega su prisutni ronioci odmah započeli pružati pomoć i reanimaciju, a zatim i djelatnici korčulanske ispostave županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, međutim bilo je bezuspješno, navodi policija. Tijelo 39-godišnje državljanke Slovačke potom je pregledao mrtvozornik i utvrdio smrt.

U drugom slučaju, istog dana oko 18:30, 46-godišnja Slovenka ronila je s ronilačkom opremom u blizini otoka Sušca kod Lastova u društvu 64-godišnjeg Slovenca. Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronilac koji ju je zatekao kako na morskoj površini pluta bez svijesti u blizini plovila. Odmah je pristupio reanimaciji, nakon čega ju je plovilom dovezao u luku Ubli na Lastovu, gdje je obavljen liječnički pregled i utvrđena smrt.

Policijski službenici nisu pronašli tragove nasilja, a ronilačku opremu su izuzeli radi vještačenja. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku naložilo je očevide i prijevoz tijela na patologiju radi obdukcije.

Crna kronika
Hrvatska