SMJENA U KB DUBRAVA: Imenovano novo Upravno vijeće

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici te će novo Upravno vijeće odlučiti o eventualnoj smjeni ravnatelja bolnice Srećka Marušića

Željko Lukunić/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici te će novo Upravno vijeće odlučiti o eventualnoj smjeni ravnatelja bolnice Srećka Marušića.

– Manji su propusti utvrđeni u pružanju zdravstvene zaštite, ali je utvrđena i neodgovarajuća razina komunikacije između uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje covid-pozitivnih, izvijestio je Beroš na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije tri dana inspekciju u KB Dubravu nakon što je liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru.

– Novo Upravno vijeće sastat će se što je prije moguće i donijeti pravorijek, a ja kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana, ako to ne učini Upravno vijeće, rekao je Beroš.