Slovenac pritvoren nakon pucnjave u luci, tijekom pregovora ranio policajca

Policija je podijelila detalje kriminalističkog istraživanja
Zadar: Policijski očevid u Gaženici gdje je došlo do pucnjave Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska policija kazneno je prijavila i predala pritvorskom nadzorniku državljanina Slovenije (44) koji je u noći s četvrtka na petak pucao iz vatrenog oružja u zadarskoj luci Gaženica, a osumnjičen je, uz ostalo, za pokušaj teškog ubojstva policajca.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je 44-godišnji slovenski državljanin u noći od četvrtka u 22:45 sati do petka ujutro u 6:30 sati u luci Gaženica u Zadru, na otvorenom prostoru ispalio iz vatrenog oružja više hitaca, pri čemu je oštetio vanjski inventar trgovačkog društva, priopćila je Policijska uprava zadarska.

U jednom trenutku oružje je uperio u smjeru policijske službenice Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, koja je bila u obilasku vanjskog dijela putničkog terminala. Nakon toga slovenski državljanin je tijekom pregovora s policijom da se preda i odloži oružje, u nekoliko navrata ispalio još hitaca u prema policijskim službenicima, a jedan hitac je ispalio prema policajcu koji je pritom lakše ozlijeđen.

Nakon što je osumnjičenik savladan pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar te je doveden u službene prostorije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Crna kronika
Hrvatska