Slavlje uz pjesme i bakljadu

Slavlje u Prigorju; nogometaši Zeline osvojili naslov prvaka 4. NL i promociju u viši rang

Bila je ovo sezona iz snova za zelinski klub, koji je u 30 odigranih utakmica ostvario 25 pobjeda, tri remija i samo dva poraza te sa 78 osvojenih bodova prvi presjekao ciljnu vrpcu
347398932_2196374880571301_8827263792457605595_n

Nogometni klub Zelina ostvario je zacrtani cilj – plasman u viši rang natjecanja. Deset godina nakon povijesnog igranja u 2. HNL i nezaboravnog gostovanja Hajduka u Svetom Ivanu Zelini,u malenom prigorskom mjestu ponovno je bilo razloga za slavlje, jer zelinski su nogometaši pod vodstvom Borimira Perkovića osvojili naslov prvaka i plasman u 3. NL-Centar.

Bila je ovo sezona iz snova za zelinski klub, koji je u 30 odigranih utakmica ostvario 25 pobjeda, tri remija i samo dva poraza te sa 78 osvojenih bodova prvi presjekao ciljnu vrpcu. Posebno impresivan bio je proljetni učinak u kojem je momčad upisala 14 pobjeda i remi u derbi susretu protiv drugoplasiranog Tigra iz Svete Nedelje. Inače, pozitivan niz Zelinčana stigao je tako do 19-te utakmice, a zastor na uspješnu sezonu spušten je u Laduču, gdje su izabranici Borimira Perkovića s 3:1 svladali Sutlu Laduč uz dva gola Sliškovića i jednim Ovčara.

-Srce mi je laknulo, što bi se reklo po domaći. Uspjeli smo u našem cilju i ušli smo u ligu više. Potpuno zasluženo, jer tijekom cijele sezone bili smo na nivou. Zajedništvom koje nas je krasilo tijekom cijele sezone uspjeli smo svi zajedno ispisati lijepe stranice novije klupske povijesti- govori nam nakon nezaboravnog slavlja predsjednik Nogometnog kluba Zelina Mijo Stipić.

-Fešta je potrajala do dugo u noć. Naši navijači i simpatizeri, kao i klupsko osoblje na Gradskom stadionu su priredili doček uz baklje i pjesmu. Stvarno, bilo je to veličanstveno, a i dečki su svojim igrama i zalaganjem tijekom cijele sezone to i zaslužili- govori nam Stipić, koji nije zaboravio uputi zahvalu svima onima koji su podržali klub tijekom ove šampionske sezone.

-Prvenstvo hvala Gradu i gradonačelniku Hrvoju Košćecu te Zajednici sportskih udruga na čelu sa Željkom Jarec Bukal i Marijom Kralj, koji su nam dali punu podršku. Samo sinergijom i zajedništvom može se uspjeti- poručio je za predsjednik zelinskog trećeligaša, koji vjeruje kako klub ima snagu i kvalitetu da mirno plovi višim rangom natjecanja.

Sport
Sveti Ivan Zelina