ŠKORO DOBIO POJAČANJE IZ REDOVA MOSTA: Dobrović, Vukovac i Marić pristupili Domovinskom pokretu

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro predstavio je bivše Mostovce Slavena Dobrovića, Ružicu Vukovac i Vladu Marića s kojima će izaći na predstojeće parlamentarne izbore

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro predstavio je bivše Mostovce Slavena Dobrovića, Ružicu Vukovac i Vladu Marića s kojima će izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Škoro je na konferenciji za novinare poručio kako su to njihova nova pojačanja te će oni u Domovinskom pokretu biti ona snaga koja je bitna da kvalitetnije mogu nastupati kao tim kada je riječ o poljoprivredi, zaštiti okoliša i hrvatskim braniteljima.

Bivši saborski zastupnik Slaven Dobrović rekao je da se u Mostu i kao bivši ministar zaštite okoliša i energetike bez kompromisa suprostavljao klijentelizmu upozorivši kako taj posao „ni izdaleka nije završen”. Naveo je kako je iz Mosta istupio zbog načina pregovora s Domovinskim pokretom poručivši kako se Hrvatsku može i mora voditi uz domoljublje, poštenje i stručnost.

Vukovac je kazala da je iz Mosta izašla jer kroz tu stranku nije uspjela postići sinergiju povezivanja Slavonije i Dalmacije te je u odluci da s Domovinskim pokretom izađe na izbore poslušala i svoju izbornu bazu u Slavoniji. Drži kako su mala obiteljska gospodarstva kotačić koji nedostaje našoj zemlji kako bi pokrenula ruralni prostor i proizvodnju hrane.

Marić je rekao kako u Mostu, osim prigodnog i deklaratornog, nije bilo sluha za rješavanje problema hrvatskih branitelja. Također, bio je nezadovoljan neorganizacijom u stranci te što su bili informativno blokirani vezano uz pregovore Mosta i Domovinskog pokreta.

Škoro je, na novinarski upit, rekao da su bili spremni da Marijana Petir bude njihova perjanica u jednoj izbornoj jedinici, ali je njezina osobna odluka da na parlamentarne izbore ide s HDZ-om.

– Nudili smo joj suradnju i ono što i svima koji su prišli Domovinskom pokretu, dapače, još i više. To je samo stvar njezine osobne odluke i procjene, rekao je Škoro odgovarajući na upit zašto nisu uspješno završeni pregovori s Petir.