Sjednica Skupštine opet odgođena, nema Bandićeve stranke i HDZ-a

Zbog nedostatka kvoruma po drugi put je odgođen nastavak sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja je trebala početi u 10,30 sati, no zakazana je za 12,40 sati, a u zastupničkim klupama kao i kod prve odgode nije bilo vladajućih – stranke gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a.

Nakon što je sjednica nastavljena u 11,40 sati, potpredsjednik Skupštine Jozo Miličević utvrdio je da su na sjednici prisutna 22 zastupnika te je ponovno odgodio sjednicu za sat vremena kasnije. Iz oporbe ističu kako se radi o presedanu jer po prvi put kvoruma nije bilo zbog vladajućih iz koalicije Bandićeve Stranke rada i solidarnosti te HDZ-a. Cijelu situaciju opisuju “političkim teatrom apsurda”.

-Samo u Hrvatskoj je moguće da vladajuća većina sama sebi sruši kvorum- kazao je zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš), ističući kako je to pokazatelj da je i dalje u tijeku politička trgovina.

Sjednica bi se trebala nastaviti glasanjem o preostalih HDZ-ovih 11 amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a.

Gradonačelnik Bandić odbio je u ponedjeljak preostalih 11 HDZ-ovih amandmana na taj prijedlog jer nisu bili u javnoj raspravi.
On i zastupnici njegove stranke pozvali su HDZ-ovce da amandmane povuku, no iz HDZ-a su poručili da bez tih amandmana neće podržati izmjene GUP-a. Ako bilo koji od HDZ-ovih amandmana prođe, oni idu na usuglašavanje u Ministarstvo graditeljstva čime će se odužiti procedura donošenja izmjena i dopuna GUP-a.

Ako HDZ-ovi amandmani ne prođu, na sjednici će se danas glasati o izmjenama i dopunama GUP-a.