Loša utakmica

Šibeniku bod kod Osijeka, Gorica na -8

Bez golova u Gradskom vrtu
Osijek i Šibenik sastali se u 26. kolu SuperSport HNL-a Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka i Šibenika u susretu 26. kola SuperSport HNL-a odigrali su 0-0. U vrlo lošoj utakmici s malo prilika najveće uzbuđenje dogodilo se sredinom drugog poluvremena kada domaći sastav nije iskoristio kazneni udarac.

Matić je u 69. minuti nespretno startao na Miereza na samom rubu kaznenog prostora, a sudac Čulina je pokazao na bijelu točku. Publika na stadionu Gradski vrt u tom je trenutku počela skandirati ime dugogodišnjeg kapetana Osijeka Mile Škorića zahtijevajući da on izvede najstrožu kaznu s obzirom na to da mu je ovo bila posljednja utakmica za momčad jer će karijeru nastaviti u Kini.

Kristijan Lovrić, koji je trebao izvesti kazneni udarac, ponudio je Škoriću da on bude izvođač, no kapetan je to odbio, pa se kao novi izvođač ponudio Mierez koji je i izborio najstrožu kaznu. Na kraju je ipak loptu uzeo Mijo Caktaš, a njegov udarac u sam donji lijevi kut vrhunskom je intervencijom obranio vratar Šibenika Lovre Rogić.

Treći Osijek sada ima 37 bodova, jedan više od četvrtog Varaždina, a 10 manje od drugog Hajduka, dok je deveti Šibenik na 24 boda, osam više od posljednje Gorice.

Hrvatska
Sport