Sezona bi mogla biti bolja od lanjske

Turistički promet u 2021. mogao dosegnuti oko 60 posto rekordne 2019.
Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama Srećko Niketić/PIXSELL

Turistička sezona mogla bi biti bolja od lanjske, kazala je u razgovoru za Večernji list ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

– Dobre vijesti stižu nam iz Njemačke, Poljske, Italije, Češke i Nizozemske… što pokazuju da je Hrvatska visoko na listi prioriteta prilikom odabira destinacije za odmor, kazala je ministrica komentirajući prognoze da bi turistički promet u 2021. mogao dosegnuti oko 60 posto rekordne 2019.

I u zadnjem izvješću EK, dodala je, Hrvatska se u top 10 europskih turističkih destinacija penje na ljestvici najpoželjnijih.

– Tome u prilog svakako idu i najave čak 180 aviolinija s emitivnih tržišta. Posebno vesele vijesti o novim zrakoplovnim linijama poput najnovije iz New Yorka za Dubrovnik. To je znak da svi ozbiljno računaju na Hrvatsku ovoga ljeta. Ako epidemiološka situacija u Hrvatskoj i na emitivnim tržištima bude povoljna, uz sve aktivnosti koje provodimo, vjerujem da možemo ostvariti i bolju sezonu od one lani.

Brnjac je kazala kako vjeruje da smo ispunili sve preduvjete kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu za odmor.

– Granice su otvorene, projekt Safe Stay in Croatia svakim danom broji sve više korisnika, definirali smo više od 300 punktova za testiranje turista u turističkim središtima, koji se mogu pronaći na www.safestayincroatia.hr. Sufinanciramo antigenske testove za turiste, započeli smo i s cijepljenjem turističkih djelatnika, imat ćemo posebne epidemiološke podatke za otoke, a pokrenuli smo i kampanju Doživi domaće kojom želimo privući i domaće turiste.

Sezonu dočekujemo spremni, a ključna je epidemiološka situacija, kazala je ministrica.

Hrvatska
Izbor urednika