Policija ih je zaskočila na kolodvoru

Šestorka osumnjičena za krijumčarenje heroina; zaradili su 80 tisuća eura

Tužiteljstvo sumnja da su okrivljenici u više navrata prodali 4,2 kilograma heroina
Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina Grgo Jelavic/PIXSELL

USKOK je, nakon provedene istrage, pred riječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv šestorice osumnjičenih krijumčara heroina kojega su nakon nabave i skladištenja navodno preprodavali na zagrebačkom, istarskom i splitskom području.

Tužiteljstvo sumnja da su okrivljenici u više navrata prodali 4,2 kilograma heroina, od čega najmanje tri kilograma četvrtoosumnjičenom čime su zaradili barem 80.000 eura.

U obiteljskoj kući trećeokrivljenog pronađeni su još paketi i vrećice s ukupno 3,9 kilograma heroina, a kod petookrivljenog 1,2 grama heroina te 6,8 grama marihuane. U optužnici stoji i da je krajem siječnja 2019. u Zagrebu jedan od osumnjičenih, “s ciljem stavljanja u promet heroina na ilegalno tržište na području Istarske županije”, na autobusnom kolodvoru predao ruksak vozaču autobusa koji vodi od Zagreba preko Rovinja do Pule, a u kojem je, nakon preuzimanja u Puli, policija pronašla 979,4 grama heroina.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Crna kronika
Hrvatska