Senzacionalna Crna Gora razoružala Hrvatsku

Crnogorci su nas u potpunosti nadigrali u svim segmentima igre. Bili smo spori i nedovoljni čvrsti u obrani, te bezidejni u napadu

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u Budimpešti izgubila od Crne Gore s 32-26 i praktički ostala bez izgleda za plasman u polufinale.

Nakon što je uz Nizozemsku bila najugodnije iznenađenje prvog dijela natjecanja, Crna Gora je nastavila s odličnim rezultatima i na otvaranju drugog kruga. Nažalost, pobjedom protiv Hrvatske, pobijedivši neočekivano lako sa šest razlike.

Hrvatska je loše otvorila susret, no još je gore završila utakmicu. Crnogorska vrsta je u 13. minuti povela s dva gola razlike (5-3),u 28. minuti je imala četiri gola viška (13-9), a na koncu poluvremena i velikih šest razlike (15-9). U nastavku susreta Hrvatska je u nekoliko navrata smanjila na četiri gola zaostatka, no u posljednjih 10 minuta ušli smo s čak osam golova zaostatka (28-20). Na koncu je završilo -6 (32-26)

Crnu Goru su do velike pobjede predvodili Miloš Vujović i Branko Vujović s po sedam golova, dok je sjajni Nebojša Simić sakupio 14 obrana. U hrvatskim redovima Ivan Čupić je sabio sedam, a Luka Cindrić pet golova. Ivan Pešić je imao sedam, a Mirko Alilović tri obrane.