Seniorska gimnastička reprezentacija završila nastup u Münchenu

Drugog kvalifikacijskog dana na programu su juniorke
tijana korent Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska ženska seniorska gimnastička reprezentacija završila je s nastupom na Europskom prvenstvu u Münchenu, nakon cjelodnevnih kvalifikacija ukupno je najbolji plasman imala naša najiskusnija reprezentativka Tijana Korent koja je zauzela 16. mjesto na preskoku.

Dvostruka olimpijka Ana Đerek ostvarila je dva 20. mjesta, na gredi među 119 gimnastičarki te na tlu u konkurenciji njih 115.

Hrvatska se borila i u ekipnom dijelu natjecanja, a završila je kao 25. reprezentacija s ukupno 137.79 bodova. Najbolje kvalifikacije odradila je Italija (165.162).

Podijeljene su i prve medalje. Višebojska prvakinja Europe je Talijanka Asia D’Amato (54.732), srebrna je Britanka Alice Kinsella (54.132), a brončana još jedna Talijanka Martina Maggio (53.965). Hrvatska je imala tri višebojke u ovom natjecanju – Petra Furač bila je 64. (44.231) među 85 djevojaka koje su radile kompletan višeboj, Nika Kukuljan Frleta koja je debitantica na seniorskom EP-u zauzela je 67. mjesto (43.831), a Sara Šulekić 69. (43.466).

– Zadovoljna sam kako sam odradila preskok. Nažalost, uvijek ima nekih grešaka i ne možeš nikada biti sto posto zadovoljan s onime što napraviš, ali došli smo ovdje kao ekipa, kao ekipa smo uspješno i odradile ovo. Cure su stekle novo iskustvo i mogu reći da sam ponosna na njih što se nisu raspale, bez obzira na to što su imale i padove. Stisnule su zube i odradile svoje vježbe do kraja. To samo pokazuje da u budućnosti može biti još bolje, rekla je Korent koja je za svoje skokove ocijenjena s ukupno 12.816 bodova (12.733 i 12.900).

– Nisam puno više ni očekivala. Ovo EP je stvarno jak i puno njih je radilo dva skoka na preskoku. Mislim da ne možemo otići razočarane. Stekle smo još jedno iskustvo, preživjele smo bez ozljeda i ovo je i više nego odlično, dodala je Korent koja iza sebe ima dva europska finala na preskoku.

Dva 20. mjesta imala je Ana Đerek. Na gredi s ocjenom 12.666 i to zbog jedne pogreške koja joj je uzela moguće finale te 12.766 na tlu.

– Ponovno sam odradila i parter i gredu bez pada. Ne mogu reći da sam nezadovoljna, ali ni da sam u potpunosti zadovoljna. Greškica je bilo, možda je moglo malo bolje, ali sve u svemu, uz sve probleme koje sam imala u pripremama za ovo natjecanje, mislim da ne mogu biti nezadovoljna. A timski rezultat…Mislim da su se naše mlade cure dobro držale, iako je i tu bilo greškica, ali niti u jednom trenutku nije nastao raspad sistema nego smo se sve skupa držale zajedno. Ovaj put je nekako najbolja bila ta timska atmosfera i definitivno ima mjesta za napredak u timskom rezultatu. Osim što su mlađe cure dobile iskustvo, iz ovoga svega naučiti ćemo dosta toga i napredovati kao tim, rekla je Đerek.

U petak, drugog kvalifikacijskog dana na programu su juniorke, a hrvatsku ekipu čine Mila Prpić, Mia Bezer, Mirna Hontić, Lea Kapular i Sofia Mešter.

Hrvatska
Sport