Od profesionalne izrade do ručne radinosti

Sedmorica muškaraca držala arsenal ilegalnog oružja, streljiva i eksplozivnih naprava

Protiv četvorice muškaraca slijedi kaznena prijava, dok su trojica uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku
Naslovna PU sisačko-moslavačka

Policijska uprava sisačko-moslavačka održala je konferenciju za medije na kojoj su načelnik Luka Pešut i voditelj Službe kriminalističke policije Vlado Papeš, predstavili rezultate kriminalističkog istraživanja provedenog nad sedmoricom muškaraca u starosti od 41 do 78 godina s područja Siska i Topuskog, a koje se sumnjiči za nedozvoljeno oružja i eksplozivnih tvari.

Načelnik Pešut izvijestio je kako su na temelju naloga Županijskog suda u Sisku, pretraženi domovi i druge prostorije koje osumnjičenici koriste, a pretragama su pronađene i oduzete 44 puške (vojne, lovačke i zračne), 35 pištolja, 147 spremnika za pištolje i puške, 16.435 komada raznog streljiva, 757 komada zrna za izradu pištoljskog streljiva, 712 lovačkih kapisli, 207 dijelova oružja, 113 ručnih bombi, 8 upaljača, 2 prigušivača, 1 nepotpuni prigušivač, 25 komada detonatorskih kapisli, 24 upaljača za protupješačke mine, 6 specijalnih diverzantskih upaljača, 11 topničkih granata, 8 komada barutnih punjenja za raketni bacač, 3 zolje, 88 raznih mina, 1 ručno izrađena eksplozivna naprava, 10 metara sporogorećeg štapina, 20,15 kilograma eksploziva, 2.047,9 grama baruta, 6.200 grama sačme, preša za punjenje baruta za izradu streljiva, 2 komada mjerica za punjenje patrona, 2 metalna lijevka za punjenje streljiva te 44 bravarskih označivača raznih slova i brojeva.

PU sisačko-moslavačka

Po dovršetku istraživanja, protiv četvorice muškaraca slijedi kaznena prijava, dok su trojica uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Voditelj Papeš istaknuo je kako je sisačko-moslavačka policija pri samom vrhu u otkrivenim i dovršenim kriminalističkim istraživanjima ovakvih kaznenih djela što pokazuju i statistički podaci. Otkriveno je 41 kazneno djelo tijekom 2023. godine što je za 24,2 % više nego u 2022. godini. Zaključio je kako ni ove godine ne zaostaju u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela i počinitelja te su u prvih 5 mjeseci ove godine otkrili 21 kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Crna kronika
Izbor urednika
Regija