Sastali se Bandić i načelnik Općine Sveti Petar u Šumi

U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima se sastao s Mariom Bratulićem, načelnikom Općine Sveti Petar u Šumi.

Nakon sastanka, Mario Bratulić je medijima izjavio kako su razgovarali o novim projektima na području srednje Istre. Dotakli smo se moguće suradnje oko projekta izgradnje „Križnog puta patera Danijela Hekića“, organizacije nacionalne smotre starocrkvenog pučkog pjevanja „Maša po starinski“, te mogućnosti potpore za izgradnju prve „Hrvatske kuće kobasica.“

Tedi Lušetić, pročelnik Gradskog ureda za kulturu je naglasio kako ga veseli buduća kulturna suradnja. Između ostalog, „Maša po starinski“ je jedna vrsta starocrkvenog pjevanja na glagoljici te nam je posebno drago da će Grad Zagreb poduprijeti očuvanje kulturne i tradicijske baštine.

Gradonačelnik je od načelnika Općine Sveti Petar u Šumi primio poklon – „Uskršnju špaletu.“ Radi se o tradicionalnom, istarskom, uskršnjem poklonu, no budući smo u ovom predblagdanskom ozračju, gradonačelnik ju je odlučio pokloniti jednoj od najbrojnijih obitelji koje su podrijetlom iz Istre, a žive u Zagrebu, zaključila je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada. (zagreb.hr)

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo