Samoborska “Betonka” ide u rekonstrukciju

Hrvatske ceste d.o.o. objavile su javni natječaj za izvanredno održavanje državne ceste DC231 u duljini od 2,4 kilometra

Grad Samobor

Uskoro kreće rekonstrukcija popularne “Betonke” na dijelu od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića do mosta preko rijeke Gradne u Samoboru.

Hrvatske ceste d.o.o. objavile su javni natječaj za izvanredno održavanje državne ceste DC231 na spomenutom potezu u duljini od 2,4 kilometra. Također, duž te trase izgradit će se i pješačko biciklistička staza.

-Vjerujem kako će sama realizacija projekta krenuti vrlo brzo po završetku javnog natječaja u nadi kako će se svi administrativni procesi provesti najbrže moguće. S obzirom na to da je riječ o izrazito velikom i zahtjevnom projektu koji zahtjeva brojne izmjene u privremenoj regulaciji prometa na tom području, sve izmjene i dodatne informacije bit će pravovremeno komunicirane u javnosti.

Koristim priliku kako bih ovim putem zahvalila predstavnicima Hrvatskih cesta, koji će realizacijom ovog projekta značajno podići kvalitetu života na području grada, pogotovo iz aspekta sigurnosti svih sudionika u prometu. U brojim koordinacijama s predstavnicima Hrvatskih cesta trenutno u pripremi imamo još nekoliko projekata kojima je cilj dodatno pojednostavniti i olakšati prometnu situaciju u gradu, a o tome više informacija u periodu ispred nas- napisala je gradonačelnica Petra Škrobot na Facebooku.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 18.000.000,00 kuna.