Sa Zagreb Time Travelom upoznajte zagrebačku prošlost

Zagreb Time Travel prva je turistička tura Zagrebom koja najbolju ponudu i znamenitosti grada predstavlja kao putovanje kroz vrijeme oživljavajući povijesne događaje i likove s pomoću suvremenih tehnologija – proširene i virtualne stvarnosti.

Putem aplikacije Time Travel turistu se predstavlja razgledavanje grada u obliku igre u kojoj se četrnaest urbanih atrakcija predstavlja kao putovanje kroz vrijeme uz pomoć poznatih žena iz zagrebačke povijesti kao što su kumica Barica, književnica Marija Jurić Zagorka ili pak književna junakinja Dora Krupićeva. S pomoću proširene i virtualne stvarnosti korisnik putuje u zagrebačku prošlost. Pri tom skuplja i bodove rješavajući povijesne pitalice i zanimljive zagonetke učeći o gradu uz interakciju s lokalnim stanovništvom. Također, moguće je snimiti i atraktivne fotografije s povijesnim likovima i jedinstvenim zagrebačkim pozadinama koje mogu dijeliti na svojim društvenim mrežama te tako postati promotori grada i potaknuti svoje prijatelje da i oni posjete Zagreb.

Zagreb Time Travel na inovativan i kreativan način čini još bogatijom turističku ponudu grada Zagreba, spajajući moderne tehnologije, hrvatsku povijest i baštinu u novi inovativni turistički proizvod.

Kako to izgleda pogledajte OVDJE.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo