RUŠENJE DEMOKRATSKIH STANDARDA? Tomašević odbio dati suglasnost za postavljanje zastava Hoda za život

Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, poručili su iz Grada Zagreba
Tomislav Tomašević Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odbio je dati suglasnost za postavljanje zastava Hoda za život, potvrdili su iz Grada Zagreba, a organizatori prosvjeda ocijenili su to “rušenjem demokratskih standarda”.

Koordinatori Hoda za život oštro su osudili potez zagrebačkog gradonačelnika i prozvali ga za “nepoštivanje procedura i nadležnosti, rušenje demokratskih standarda Zagreba i diskriminiranje svih građana s čijim se stavovima i aktivnostima ne slaže”.

U priopćenju su istaknuli da su preko Udruge Vigilare još sredinom travnja dobili pozitivno pozitivno mišljenje Gradskog ureda za komunalne poslove, koji im je dozvolio postavljanje zastava na Trgu bana Jelačića, Trgu Republike Hrvatske i na još 65 vidljivih lokacija u gradu. Tako su, najavljujući program subotnjeg Hoda za život najavili i postavljanje zastava, nakon čega je Tomašević intervenirao i “retroaktivno promijenio proceduru”.

Iz Grada Zagreba su poručili da gradonačelnik daje “finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama te za postavljanje zastava na gradske jarbole”. Ističu kako je u nadležnosti gradonačelnika odlučivanje za koje će događaje Grad biti pokrovitelj, a pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

– Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika, navode iz Grada.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo