Rukometni savez Zagrebačke županije u provedbi projekta Equal oportunities for women in handball

S prvim danom nove 2020. godine Rukometni savez Zagrebačke županije započeo je s provedbom projekta Equal oportunities for women in handball, pod pokroviteljstvom Erasmus+ programa.

Uz županijski rukometni Savez, partneri na projektu su Ženski rukometni klub Kozármisleny Sportegyesület iz Pečuha te Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda. Kako bi se javnost pobliže upoznala sa samim projektom u Dugom Selu, koje je sjedište Rukometnog saveza Zagrebačke županije održana je uvodna konferencija koja je imala za cilj predstavljanje projekta.

-Ideja samog projekta izašla je iz potrebe da se žene u sportu s naglaskom na rukomet još više uključe u rad- istaknula je voditeljica projekta Daniela Horvat, inače dopredsjednica Saveza.

Partner iz Mađarske, Ženski rukometni klub Kozármisleny Sportegyesület koji ima 30-godišnju tradiciju igranja rukometa s naglaskom na mlađe kategorije.

-Drago nam je što možemo biti dio ovoga projekta i što ćemo naše znanje moći prenijeti i na naše partnere- poručio je Tamas Kovacs.

Drugi partner na projektu je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, koji će biti zadužen za naučni dio projekta koji je namijenjen za trenerice, sutkinje, rukometašice, ali i za žene na rukovodećim pozicijama u klubovima i savezima.

-Pridonijet ćemo da ovaj projekt zaživi- poručio je Zoran Valdevit.

U sklopu projekta provedeno je istraživanje o položaju žena u rukometnim klubovima i sportskim savezima, a u sklopu projekta održat će se tri radionice, dok je završni dio projekta izrada brošure.

Ukupna vrijednost projekta koji traje do 30. lipnja 2021. godine je 49 800 eura.