Rukometni savez Zagrebačke županije u provedbi projekta Equal oportunities for women in handball

Uz županijski rukometni Savez, partneri na projektu su Ženski rukometni klub Kozármisleny Sportegyesület iz Pečuha te Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda
DSC_2260

S prvim danom nove 2020. godine Rukometni savez Zagrebačke županije započeo je s provedbom projekta Equal oportunities for women in handball, pod pokroviteljstvom Erasmus+ programa.

Uz županijski rukometni Savez, partneri na projektu su Ženski rukometni klub Kozármisleny Sportegyesület iz Pečuha te Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda. Kako bi se javnost pobliže upoznala sa samim projektom u Dugom Selu, koje je sjedište Rukometnog saveza Zagrebačke županije održana je uvodna konferencija koja je imala za cilj predstavljanje projekta.

-Ideja samog projekta izašla je iz potrebe da se žene u sportu s naglaskom na rukomet još više uključe u rad- istaknula je voditeljica projekta Daniela Horvat, inače dopredsjednica Saveza.

Partner iz Mađarske, Ženski rukometni klub Kozármisleny Sportegyesület koji ima 30-godišnju tradiciju igranja rukometa s naglaskom na mlađe kategorije.

-Drago nam je što možemo biti dio ovoga projekta i što ćemo naše znanje moći prenijeti i na naše partnere- poručio je Tamas Kovacs.

Drugi partner na projektu je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, koji će biti zadužen za naučni dio projekta koji je namijenjen za trenerice, sutkinje, rukometašice, ali i za žene na rukovodećim pozicijama u klubovima i savezima.

-Pridonijet ćemo da ovaj projekt zaživi- poručio je Zoran Valdevit.

U sklopu projekta provedeno je istraživanje o položaju žena u rukometnim klubovima i sportskim savezima, a u sklopu projekta održat će se tri radionice, dok je završni dio projekta izrada brošure.

Ukupna vrijednost projekta koji traje do 30. lipnja 2021. godine je 49 800 eura. 

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Sport
Zagrebačka županija