RUKOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: Održana druga radionica u sklopu EU programa „ERASMUS + SPORT“

Domaćin radionice bio je Ženski rukometni klub Kozármisleny Sportegyesület (KSE), a radionica je održana u Kozármisleny, Pečuh, Mađarska, od 3. do 5. rujna
DSC_2260

Rukometni savez Zagrebačke županije u sklopu EU programa „ERASMUS + SPORT“ provodi drugu međunarodnu radionicu svog projekta „Ravnopravnost žena u rukometu“ (Equal opportunities for women in handball). Partneri Saveza u projektu su rukometni klub iz Kozármisleny, Pečuh, (Mađarska) i Fakultet za sport i tjelesni odgoj iz Beograda (Srbija).

Domaćin radionice bio je Ženski rukometni klub Kozármisleny Sportegyesület (KSE), a radionica je održana u Kozármisleny, Pečuh, Mađarska, od 3. do 5. rujna. Tema radionice bila je pozicija žene u rukometnom sportu, s posebnim osvrtom na njenu ulogu i mjesto u menadžmentu, u trenerskom poslu, i u suđenju. Projektni timovi iznijeli su rezultate svojih istraživanja o značaju i broju žena u rukometu njihovih država.

Projektni tim RSZŽ će posebno jeizdvojio podatke o broju ženskih trenera, ženskih sudaca, te broj žena na pozicijama u HRS-u, i zaključiti s brojem ženskih ekipa u natjecanju.
Kroz diskusiju na osnovu iznijetih istraživanja timovi će donijeti zaključke koji će poslužiti za izradu sveobuhvatnog materijala koji će biti prezentiran u brošuri projektu.

Hrvatska
Sport
Zagrebačka županija