Rukometni savez Zagrebačke županije dao svoj obol Europskom tjednu sporta

Savez kroz Europski tjedan sporta nastoji da fokus bude usmjeren na poticanje sudjelovanja u rukometnom sportu, na sam rukomet, tjelesnu aktivnost te na podizanje svijesti o njenoj brojnoj dobrobiti.
RUKOMET2

Rukometni savez Zagrebačke županije pozvao je svoje članice da obilježe Europski tjedan sporta koji traje od 23. do 30. rujna. Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe i ove se godine održava šesti put.

Savez kroz Europski tjedan sporta nastoji da fokus bude usmjeren na poticanje sudjelovanja u rukometnom sportu, na sam rukomet, tjelesnu aktivnost te na podizanje svijesti o njenoj brojnoj dobrobiti. Ovom akcijom okuplja se i animiraju pojedinci, građanstvo, udruge i članice privlače nove članove i poklonike, te uključuju tijela javne vlasti, gospodarstvenike i medije.

Tim povodom ŽRK Dugo Selo ’55 organizirao je prijateljsku promotivnu utakmicu 23. rujna u kojoj je u goste pozvao Trešnjevku iz Zagreba. U akciju se uključio i odazvao Zbor rukometnih sudaca Zagrebačke županije promovirajući projekt Saveza „Erasmus+“pod nazivom EQUAL OPPORTUNITIES FOR WOMEN IN HANDBALL – RAVNOPRAVNOST ŽENA U RUKOMETU.

Rukometni savez organizirao je i održao edukativno informatičku radionicu, 25. rujna u Dugom Selu za predstavnike prvoligaških i drugoligaških ekipa iz županije. Radionici je bila svrha da se predstavnicima klubova približe i pojasne novosti pri registraciji i licenciranju igrača, igračica i službenih osoba, te prijava utakmica i vođenja zapisnika istih. Ovo je bila afirmativna prilika da Zbor rukometnih sudaca Zagrebačke županije kroz svoju aktivnost i omasovi svoje članstvo novim članovima (zapisničari, mjeritelji vremena).

Hrvatska
Sport
Zagrebačka županija