Rukometašice Rugvice u polufinalu državnog prvenstva

Lijepa priča rugvičkog rukometa na završnici državnog prvenstva u Poreču traje i dalje. Sjajna generacija mlađih kadetkinja, koja je prošle godine nastup na završnici završila na petom mjestu, ove je godine napravila korak dalje te se današnjom pobjedom protiv Sesveta Agroproteinke plasirala u polufinale.

Bila je to prava rukometna drama, u kojoj su Rugvičanke nakon velike borbe odvele susret do sedmeraca, gdje su bile preciznije te su na kraju slavile s 22:21.

-Dojmovi su prekrasni. Cure su odigrale borbenu utakmicu te iz nemogućeg došle do mogućeg. Ponosna sam na sve njih- rekla nam je trenerica Rugvice, Andrea Mikulić.

Gotovo cijelu utakmicu Rugvičanke su bile u rezultatskom minusu, na dvije minute do kraja imale su dva zgoditaka zaostatka, no nisu se predale te su uspjele „odvući“ utakmicu u egal.

-Bilo je svega, no nijednog trenutka nismo odustajali. Ovo je velika nagrada za trud koji su cure uložile u sve ovo. Na kraju nas je i sreća nagradila za sve- kaže nam trenerica Andrea.

Sutra od 9,30 sati Rugvičanke igraju polufinalni susret protiv ŽARK Split, dok se u drugom polufinalnom susretu sastaju Podravka i Split 2010. Kako god završio sutrašnji susret, iza djevojaka je sjajan i veliki rezultat, koji je samo potvrda kvalitetnog rada u klubu posljednjih godina.