Rukometašice Dugog Sela ’55 u trenažnom procesu, večeras utakmica s Kokom

Novu sezonu ŽRK Dugo Selo '55 otvara domaćom utakmicom protiv Podravke

Početkom tjedna pod vodstvom trenera Nenada Plašića i njegovog stručnog stožera s pripremama za novu sezonu započele su rukometašice Dugog Sela ’55. Iako je početak priprema bio planiran za 1. kolovoza, zbog obaveza pojedinih igračica na Europskim studentskim igrama, Svjetskom prvenstvu kadetkinja, pripreme su krenule tjedan dana kasnije.

-Krenuli smo malo kasnije od ostalih, no prva dva treninga pokazala su da su djevojke u dobrom tonusu. Kad uhvatimo pravi ritam bit će to dobro- kaže nam trener Nenad Plašić, čije će igračice već večeras odigrati i prvu utakmicu.

Protivnik je Koka, a do početka nove sezone u planu su još utakmice protiv Sesveta, sudjelovanje na turniru u Čakovcu, te susreti protiv jedne slovenske i mađarske ekipe.

-Ostali smo bez Anamarije Galić, a tek u trećem kolu nam se priključuje Kristina Svetec koja je u SAD-u na studentskoj razmjeni. Za sada nam je pristupila jedino Petra Bičak, a u pregovorima smo s još nekim igračicama, pa ćemo vidjeti što će od toga biti- ističe Plašić, koji vjeruje kako ekipa može zadržati prošlogodišnju poziciju u vrhu Prve lige.

-Osim rezultatske težnja da pokušamo biti bolji nego lani, želja nam je i afirmacija naših igračica za budućnost. Cilj je da se stabiliziramo, a svakako da nam je želja novi rezultatski iskorak, za koji ja vjerujem da možemo napraviti- o ciljevima će trener dugoselskih rukometašica.

Nova sezona Prve lige kreće 10./11. rujna, a Dugoselke odmah na startu očekuje najlakša utakmica, jer u Dugo Selo dolazi Podravka predvođena bivšim hrvatskim izbornikom Željkom Babićem.