Za finale protiv Lokomotive

Rukometašice Dugog Sela ’55 nakon sedam godina na Završnici Kupa

Vjerujem da ćemo spremni ući u susret u kojem ćemo tražiti svoju šansu za finale, uoči utakmice protiv Lokomotive će trener dugoselskih rukometašice Nenad Plašić
418151739_1199981487885667_3765856160060513384_n

Svibanj je već tradicionalno rezerviran za Festival rukometa, događaj koji označava vrhunac hrvatske rukometne sezone. Ove godine, Festival rukometa održat će se od 15. do 19. svibnja u porečkoj dvorani Žatika. Uz Završnicu Kupa u istom periodu održat će se završnica Prvenstva Hrvatske U17, u muškoj konkurenciji, kao i 47. Središnji seminar trenera HRS- a.

Nakon sedam godina na Završnicu Kupa plasirala se i ekipa Dugog Sela ’55 koja je te 2017. godine osvojila treće mjesto pobjedom protiv Zameta u susretu za broncu. Uz dugoselske rukometašice na Završnici još sudjeluju Podravka Vegeta, Split 2010 i Lokomotiva, protiv koje Dugoselke igraju u srijedu od 17,30 sati.

-To je još jedan uspjeh koji smo ponovili nakon sedam godina. Kup je zanimljivo natjecanje u kojem ovisite o ždrijebu. Nadam se da ćemo u utakmici protiv Lokomotive pružiti dobru igru. U dvije ligaške utakmice bili smo dosta blizu, jer nakon prvog poluvremena prednost je bila na našoj strani. Međutim, u nastavku bi malo pali, što bi nas koštalo poraza. Vjerujem kako ćemo sada imati više koncentracije i malo više snage kako bi izdržali utakmicu i na kraju pobijedili i ušli u finale. To bi bio veliki doseg za nas- rekao nam je uoči puta trener Nenad Plašić, kojem na raspolaganju neće biti prva vratarka Mara Plašić, koja od prvenstvene utakmice protiv Lokomotive vuče ozljedu.

-Pripremali smo se i trenirali koliko smo mogli. Vjerujem da ćemo spremni ući u susret u kojem ćemo tražiti svoju šansu za finale- zaključio je Plašić.

Netom završenu sezonu dugoselske rukometašice su završile na šestom mjestu s 26 osvojenih bodova, koliko ima i petoplasirani Bjelovar.

Dugo Selo
Sport